Operatori rus merr licencën e parë të 5G në vend

Operatori kryesor i rrjetit mobil Rus Rus MTS njoftoi të martën se mori licencën e parë të vendit për ofrimin e shërbimeve celulare 5G // IMT-2020 në intervalin 24.25-24.65 GHz në 83 rajone në të gjithë vendin, me licencën që skadon më 16 korrik 2025 .

Klientët e biznesit dhe ndërmarrjet e mëdha prodhuese do të jenë përdoruesit e parë të rrjetit të gjeneratës së pestë.

"Marrja e licencës së parë 5G në Rusi është një moment historik për industrinë. Tani ne jemi një hap më afër një epoke të re në historinë e komunikimit, digjitalizimit dhe zhvillimit të produkteve të reja të IT. Për MTS, teknologjitë e gjeneratës së pestë janë një mjet i rëndësishëm për zhvillimin më aktiv të eko-sistemit të ri, kryesisht në fushën e projekteve të automatizmit për përdoruesit e biznesit ", tha Presidenti i MTS, Alexey Kornya, siç citohet në deklaratën e kompanisë.

Lidhshmëria me rrjetet 5G në rajonin e Komonuelthit të Shteteve të Pavarura do të arrijë deri në 54 milion njerëz deri në vitin 2025, tha në 2019 Shoqata GSM (GSMA), organi tregtar që përfaqëson operatorët e rrjetit celular globalisht.
Nga fundi i vitit 2018, rajoni i CIS kishte 235 milion abonentë unikë në celularë 4G, me Rusinë, Ukrainën dhe Uzbekistanin që përbëjnë 80 përqind të ngopjes. Raporti nënvizon nevojën që politikëbërësit të investojnë në mënyrë aktive në rrjete 5G në rajon për të shfrytëzuar mundësitë e biznesit, rritjen dhe transformimin e industrive tradicionale në teknologjinë dixhitale dhe sektorin mobil.