Kremlini thotë se Integrimi i plotë i mundshëm Bjellorusi-Rusi nuk është në agjendë

Moskë - Integrimi i plotë i mundshëm i Rusisë dhe Bjellorusisë nuk është në rendin e ditës dhe nuk do të diskutohet gjatë vizitës së ardhshme të Presidentit Bjellorus Alexander Lukashenko në Moskë, tha të mërkurën zëdhënësi i Kremlinit Dmitry Peskov.

"Nuk mund të ketë ndonjë bashkim ose thithje si rezultat i takimit. Kjo është një çmenduri absolute. Kjo do të jetë një vizitë e rëndësishme, veçanërisht duke marrë parasysh atë që Bjellorusia përjeton tani. Ju e dini që vendet tona janë të lidhura nga një partneritet i veçantë, ne kemi marrëdhëniet e ndërlikuara aleate ", u tha Peskov gazetarëve

Sa herë që Presidenti rus Vladimir Putin takohet me Lukashenko, të dy udhëheqësit gjithmonë diskutojnë tregtinë, ekonominë, shpërndarjen e naftës dhe gazit dhe integrimin brenda Unionit Ekonomik Euroaziatik, Komonuelthit të Shteteve të Pavarura dhe Shtetit të Unionit, shtoi zëdhënësi.

"Ata gjithashtu shkëmbejnë mendime mbi proceset qendrore të zhvilluara në kontinentin Evropian, mbi konfliktet rajonale," shtoi Peskov .

Kremlini është i shqetësuar për zhdukjet e njerëzve në Bjellorusi dhe supozon se të gjitha informacionet mbi to do të sigurohen në përputhje me ligjin, tha Peskov të Mërkurën, duke komentuar arrestimet e anëtarëve të këshillit bashkërendues të opozitës Bjelloruse.

"Unë do të abstenoj nga dhënia e ndonjë vlerësimi. Unë do të them vetëm se zhdukjet e njerëzve sigurisht që na shqetësojnë," u tha Peskov gazetarëve, kur u pyet për të komentuar mbi atë që ndodh me opozitën Bjelloruse.
Kremlini supozon se "disa informacione do të sigurohen brenda kornizës kohore të përcaktuar nga legjislacioni," shtoi zëdhënësi.