Presidenti Trump: Kosova dhe Izraeli vendosin marrëdheniet diplomatike

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump tha se Kosova dhe Izraeli janë pajtuar që të normalizojnë raportet dhe të vendosin marrëdhënie diplomatike, raporton Reuters.

Izraeli njeh Kosovën si shtet, ndërsa Serbia thotë se do të zhvendosë ambasadën izraelite në Jeruzalem, si pjesë e bisedimeve të ndërmjetësuara nga SH.B.A.

Serbia dhe Kosova kanë normalizuar lidhjet ekonomike si pjesë e diskutimeve të ndërmjetësuara nga SHBA, ka bërë me dije Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump.

Pas dy ditësh takimesh me zyrtarë të administratës Trump, Presidenti serb Aleksandar Vuçiç dhe Kryeministri i Kosovës Avdullah Hoti ranë dakord të bashkëpunojnë në një rrafsh ekonomik për të tërhequr investime dhe për të krijuar vende pune.

Njoftimi i Shtëpisë së Bardhë i dha Presidentit Donald Trump një fitore diplomatike përpara zgjedhjeve presidenciale të nëntorit.

Vendimi i Serbisë për të zhvendosur ambasadën e saj nga Tel Aviv në Jeruzalem është një shenjë për Izraelin dhe Shtetet e Bashkuara.

Administrata Trump njohu Jeruzalemin si kryeqytet të Izraelit në fund të vitit 2017 dhe lëvizi SHBA ambasada atje në maj 2018.