Yuri Kim përshëndet apelin e Metës dhe Ruçit për ngritjen e Gjykatës Kushtetuese/ Kjo duhet të ndodhë brenda 2020

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë, Yuri Kim,  ka përshëndetur apelin e presidentit Ilir Meta dhe të kryetarit të Kuvendit Gramoz Ruçit, të cilët në një zë kanë kërkuar ngritjen e saj brenda 2020.

Të dy udhëheqësit duhet të punojnë urgjentisht me organet përkatëse për ta bërë këtë të ndodhë para fundit të vitit 2020”

“Faleminderit presidentit Ilir Meta dhe kryetarit të Parlamentit Gramoz Ruçi që e bënë të qartë që vendi duhet të ketë një Gjykatë Kushtetuese. Ne jemi dakord duke marrë parasysh mendimin e Komisionit të Venecias, se këta dy udhëheqës duhet të punojnë urgjentisht me organet përkatëse për ta bërë këtë të ndodhë para fundit të vitit 2020”, thekson Yuri Kim.