Assad thotë se do të dëshironte të vaksinohet kundër COVID-19 me vaksinën ruse

Presidenti sirian Bashar Assad  tha per  Sputnik se ai do të donte të vaksinohet personalisht kundër koronavirusit me vaksinën ruse.

I pyetur nëse ai do të donte të vaksinohej personalisht me vaksinën ruse COVID-19, Assad u përgjigj: "Sigurisht, në këto rrethana, çdokush do të dëshironte të vaksinohej kundër këtij virusi të rrezikshëm".

Kreu i Sirisë ka thënë gjithashtu se Damasku do të diskutojë mbi prokurimin e një furnizimi më të madh vaksinash për tregun sirian me autoritetet ruse, duke e përshkruar çështjen si "shumë të rëndësishme".

"Unë mendoj se [vaksina] nuk është në dispozicion për tregun ndërkombëtar akoma, por ne do ta diskutojmë atë me autoritetet ruse kur të jetë në dispozicion ndërkombëtarisht për të pasur vaksina për tregun sirian.
Eshtë shumë e rëndësishme ", tha ai, duke shtuar se" është një domosdoshmëri në këto kohë ".

Duke cituar autoritetet ruse të thonë se vaksina do të bëhet e disponueshme për blerje të jashtme në nëntor, presidenti sirian tha që Damasku do "negociojë" në mënyrë të hollësishme prokurimin me Moskën.

Vietnam to purchase Russian COVID-19 vaccine - World - TASS

"Të gjithë në Siri po pyesin për vaksinën ruse dhe kur do të jetë në dispozicion", tha Assad.

I pyetur për të specifikuar shumën e synuar të blerjes, presidenti sirian tha: "Kjo varet nga sa është në dispozicion dhe ne duhet të diskutojmë shumën që na nevojitet me autoritetin shëndetësor në Siri."
Më 11 gusht qeveria ruse regjistroi zyrtarisht vaksinën e parë në botë, të etiketuar Sputnik V, duke përfunduar aktualisht fazën e tretë të provave klinike sipas protokolleve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Disa vende të tjera kanë ndjekur shembullin dhe kanë njoftuar se do të ndjekin shpejt regjistrimin e vaksinave të tyre COVID-19 për përdorim urgjent.

© Argumentum.