AXHENDA/ Mbahet sot Forumi Ballkanik kundër Anti-Semitizmit, pjesëmarrës zyrtarë të lartë nga rajoni dhe OKB

Forumi Ballkanik kundër Antisemitizmit do të mbahet sot online i organizuar në Kuvendi i Shqipërisë.

Në Forum do të marrin pjesë Sekretari i Shtetit të SHBA, Mike Pompeo si dhe Presidenti i Parlamentit Europian, David Sassoli.

Nga Shqipëria pjesëmarrës në forum do të jenë vetë kryeministri Edi Rama, kreu i grupit parlamentar socialist, Taulant Balla, kryeparlamentari Gramoz Ruçi.
Ndërkaq pjesëmarrës të tjerë do të jenë zyrtarë të lartë nga rajoni si kryeparlamentarët e Maqedonisë së Veriut, Kosovës, Malit të Zi si dhe senatorë amerikanë, zyrtarë nga OKB dhe Mbretëria e Bashkuar.

Vetëm disa ditë më parë Shqipëria iu bashkua përpjekjes kundër Antisemitizmit duke kaluar në Kuvend rezolutën që adreson këtë problem.

NJOFTIMI NGA KUVENDI
Njoftim për media

Të nderuar kolegë,

Sot, në orën 16:00, fillon Forumi Ballkanik kundër Antisemitizmit, me pjesëmarrjen e Sekretarit të Shtetit të SHBA, Pompeo dhe Presidentit të Parlamentit Europian Sassoli.

Forumi kundër Antisemitizmit organizohet nga Kuvendi i Shqipërisë, në partneritet me Lëvizjen Kundër Anti-Semitizmit dhe Agjencinë për Hebrenjtë të Izraelit. (online)

Në Forum, i cili do të çelet nga Kryetari i Grupit Parlamentar të PS, z. Taulant Balla, do të marrin pjesë Kryeministri i Shqipërisë, z. Edi Rama, Kryetari i Kuvendit, z. Gramoz Ruçi, dhe kryetarët e parlamenteve të vendeve të rajonit, nga Kosova, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi, Izraeli, senatorë nga SHBA si edhe zyrtarë të lartë nga Organizata e Kombeve të Bashkuara, Mbretëria e Bashkuar e vende të tjera.

Faleminderit!

AXHENDA E FORUMIT (ANGLISHT)

2020 Balkans Forum Against Anti-Semitism
28 October 2020

Central European Time

16:00 OFFICIAL OPENING OF THE 2020 BALKANS FORUM AGAINST ANTI-SEMITISM

Introduction by Nurit Ben, Neës Anchor

16:03 ëelcome by Taulant Balla, Member of Parliament, Chairman of the Socialist Party Parliamentary Group

16:07 Opening Remarks by Gramoz Ruçi, Speaker of the Parliament of the Republic of Albania

16:14 Short video clip shoëing historic documentation of Jeës in Albania

16:18 Remarks by Blerina Gjylameti, Chair of the Albania-Israel Parliamentary Friendship Group

16:21 ëelcome by H.E Edi Rama, Prime Minister of the Republic of Albania

16:28 Greetings by H.E Michael R. Pompeo, Secretary of State of the United States of America

16:31 Greetings by H.E David Sassoli, President of the European Parliament

16:35 Greetings by H.E Jacklyn Rosen, United States Senator for Nevada

16:38 Greetings by H.E Omer Yankelevich, Minister of Diaspora Affairs of the State of Israel

16:45 Video on Online Anti-Semitism

16:48 Address by H.E Miguel Ángel Moratinos, United Nations High- Representative for the Alliance of Civilizations

16:53 Address by H.E Yariv Levin, Speaker of Knesset of the State of Israel

16:58 Address by H.E Aleksa Bečič, Speaker of Parliament of the Republic of Montenegro

17:03 Address by H.E Vjosa Osmani, Speaker of Parliament of the Republic of Kosovo

17:08 Address by H.E Talat Xhaferi, Speaker of Parliament North Macedonia Parliament

17:13 Address by Aaron Frenkel, Chairman of the Board of the Euro-Asian Jeëish Congress

17:18 Address by Geront Koreta, President of the Jeëish Community of Albania

17:21 Address by Isaac Herzog, Chairman of the Jeëish Agency for Israel
– Isaac Herzog and Robert Singer ëill offer the Combat Anti-Semitism Movement Aëard to Speaker of Parliament Gramoz Ruçi for adopting the IHRA definition

17:31 Video on Anti-Semitism 1,2,3

17:35 ONE ON ONE CONVERSATIONS
Conversation ëith Special Envoy Elan S. Carr, United States Special Envoy to Monitor and Combat Anti-Semitism

17:45 Conversation ëith Natan Sharansky, Renoëned Humans Rights Activist

17:55 PANEL: THE GLOBAL FIGHT AGAINST ANTI-SEMITISM

● Robert Singer, Chairman of the Center for Jeëish Impact
● Rt Hon. Lord Eric Pickles, United Kingdom’s Special Envoy for Post-Holocaust Issues
● Katharina von Schnurbein, European Commission Coordinator for Combating Antisemitism
● Dr. Mark ëeitzman, Director of Government Affairs of the Simon ëiesenthal Center

18:25 Video of IHRA

2020 Balkans Forum Against Anti-Semitism
28 October 2020

Central European Time

16:00 OFFICIAL OPENING OF THE 2020 BALKANS FORUM AGAINST ANTI-SEMITISM

Introduction by Nurit Ben, Neës Anchor

16:03 ëelcome by Taulant Balla, Member of Parliament, Chairman of the Socialist Party Parliamentary Group

16:07 Opening Remarks by Gramoz Ruçi, Speaker of the Parliament of the Republic of Albania

16:14 Short video clip shoëing historic documentation of Jeës in Albania

16:18 Remarks by Blerina Gjylameti, Chair of the Albania-Israel Parliamentary Friendship Group

16:21 ëelcome by H.E Edi Rama, Prime Minister of the Republic of Albania

16:28 Greetings by H.E Michael R. Pompeo, Secretary of State of the United States of America

16:31 Greetings by H.E David Sassoli, President of the European Parliament

16:35 Greetings by H.E Jacklyn Rosen, United States Senator for Nevada

16:38 Greetings by H.E Omer Yankelevich, Minister of Diaspora Affairs of the State of Israel

16:45 Video on Online Anti-Semitism

16:48 Address by H.E Miguel Ángel Moratinos, United Nations High- Representative for the Alliance of Civilizations

16:53 Address by H.E Yariv Levin, Speaker of Knesset of the State of Israel

16:58 Address by H.E Aleksa Bečič, Speaker of Parliament of the Republic of Montenegro

17:03 Address by H.E Vjosa Osmani, Speaker of Parliament of the Republic of Kosovo

17:08 Address by H.E Talat Xhaferi, Speaker of Parliament North Macedonia Parliament

17:13 Address by Aaron Frenkel, Chairman of the Board of the Euro-Asian Jeëish Congress

17:18 Address by Geront Koreta, President of the Jeëish Community of Albania

17:21 Address by Isaac Herzog, Chairman of the Jeëish Agency for Israel
– Isaac Herzog and Robert Singer ëill offer the Combat Anti-Semitism Movement Aëard to Speaker of Parliament Gramoz Ruçi for adopting the IHRA definition

17:31 Video on Anti-Semitism 1,2,3

17:35 ONE ON ONE CONVERSATIONS
Conversation ëith Special Envoy Elan S. Carr, United States Special Envoy to Monitor and Combat Anti-Semitism

17:45 Conversation ëith Natan Sharansky, Renoëned Humans Rights Activist

17:55 PANEL: THE GLOBAL FIGHT AGAINST ANTI-SEMITISM

● Robert Singer, Chairman of the Center for Jeëish Impact
● Rt Hon. Lord Eric Pickles, United Kingdom’s Special Envoy for Post-Holocaust Issues
● Katharina von Schnurbein, European Commission Coordinator for Combating Antisemitism
● Dr. Mark ëeitzman, Director of Government Affairs of the Simon ëiesenthal Center

18:25 Video of IHRA