KLSH kallëzon penalisht 10 persona, 36 mln euro dëm ekonomik në gjashtë muaj

Gjatë periudhës janar-qershor dëmi i konstatuar në buxhetin e shtetit është rreth 36 mln euro. Lidhur me këtë, Kontrolli i Lartë i Shtetit ka realizuar një auditimin në institucionet qendrore dhe vendore për pjesën e parë të këtij viti  ku janë vërejtur një sërë abuzimesh.

Sakaq, raporti thekson se dëmi më i madh i konstatuar është në zbatimin e legjislacionit tatimor i cili është mbi 1 miliard lekë që ndiqet nga zbatimi i legjislacionit doganor ku janë konstatuar 3.6 mln euro dëme dhe gjithashtu abuzime në dhënien me qira të pronave shtetërore si dhe PPP-ve me një efekt negativ në buxhet prej 296 mijë eurosh.

Duke u bazuar në këto shkelje, Kontrolli i Lartë i Shtetit  ka dorëzuar në prokurori 10 kallëzime penale për punonjës të ndryshëm ku sipas KLSH dëmi në buxhet në total shkon 36 milionë euro, tatimet 8 milionë euro, dogana 3.6 milionë euro dhe dhënia e pronës me qira prej 296 mijë euro.