Zaev: Nuk ka asnjë "plan B" në rrugën drejt anëtarësimit në BE

"Nuk ka asnjë" plan B "në rrugën e anëtarësimit në BE, ne duhet të kemi sukses", tha Kryeministri i Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev, raporton Meta.mk.

Lidhur me keqkuptimet me Bullgarinë dhe mundësinë e bllokadave, Zaev beson se ka zgjidhje për çështjet që janë sfiduese.

Ai deklaroi se beson se Komisioni i Përbashkët Maqedonas-Bullgar për Çështjen Historike do të jetë në gjendje të gjejë një zgjidhje.

“Ne jemi historikisht të lidhur si një rajon dhe kjo lidhje nga e kaluara duhet të na bëjë miq, jo të na ndajë. Po vjen një periudhë e publikimit të informacionit pozitiv ”, theksoi Zaev.

Ai theksoi se ka kohë të mjaftueshme për të shqyrtuar çështje të tjera të hapura politike, në mënyrë që të vazhdojë procesin e integrimit evropian të vendit me mbajtjen e Konferencës së parë Ndërqeveritare me BE në dhjetor.

© Argumentum