Cakaj: Ngritje e faktorit shqiptar në Luginën e Preshevës

Gjatë ditës së sotme, ministri në detyrë për Europën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj, ka zhvilluar edhe një takim me Kryetarin e Komunës së Bujanovcit, Nagip Arifin.

Diskutimet gjatë takimit u fokusuan në çështje që kërkojnë angazhim të përbashkët, të lidhura me mbështetjen e faktorit shqiptar në Luginën e Preshevës.

Në një reagim lidhur me këtë takim, Cakaj shprehu mirënjohjen për punën e bërë deri më tani dhe gjithashtu mbështetjen e tij të plotë për koalicionin e shumicës shqiptare në Bujanoc.

“Pas koalicionit të Luginës së Bashkuar, puna e këtij koalicioni është e një rëndësie të jashtëzakonshme për të gjithë shqiptarët e Luginës së Preshevës”, theksoi Cakaj.

Bashkëbiseduesit ndanë, gjithashtu, të njëjtin shqetësim lidhur me fshirjen e adresave të shqiptarëve në të gjithë Luginën e Preshevës, veçanërisht në Medvegjë.

“Pavarësisht sfidave, ne do të punojmë bashkërisht e pakursyer për ngritjen e faktorit shqiptar në Luginën e Preshevës…”, shprehu angazhimin e tij Cakaj.