Joe Biden zgjidhet Presidenti i 46-të i SHBA-ve

Joe Biden ka fituar zgjedhjet presidenciale amerikane, dhe është tashmë  dhe është presidenti i 46-të amerikan.

Sipas projeksioneve të gjigandit mediatik rezultati i votimeve në Pensilvani i jep përparësi Biden si President i 46 i Amerikës. Me 20 votat elektorale të Pensilvanisë, Biden tani ka një total prej 273 votash elektorale.

Kandidati demokrat ka mundur presidentin republikan Donald Trump pas një garë zgjedhore plot tension, ku rezultatet vonuan disa ditë për të dalë.