KE: BE pret reforma politike dhe ekonomike nga qeveria e re malazeze

Është shumë e rëndësishme për BE që Qeveria në Mal të Zi të përdorë muajt e ardhshëm për të përshpejtuar proceset politike dhe reformat, tha Zëdhënësi i Komisionit Evropian Ana Pisonero, raporton FoNet.

“Mali i Zi është në një fazë të përparuar në procesin e pranimit në BE dhe do të ishte shumë e rëndësishme për ne që të shohim qeverinë e re të përdorë muajt e ardhshëm për të përshpejtuar reformat politike dhe ekonomike. Arritja tjetër e madhe për ne do të ishte që qeveria të përmbushë kriteret e përkohshme për Kapitujt 23 dhe 24, të cilat do të ndihmojnë vendin të ecë përpara në procesin e negociatave, "tha Pisonero.

Ajo theksoi se kjo çështje u theksua qartë në një raport të fundit të progresit për Malin e Zi.

 

© Argumentum