Komisioni qeveritar i Rusisë miraton hartën rrugore për zhvillimin e rrjeteve 5G në vend

Presediumi i komisionit qeveritar rus për zhvillimin dixhital ka miratuar hartën rrugore për zhvillimin e rrjeteve 5G në Rusi, tha të enjten zyra e Zëvendës Kryeministrit Dmitry Chernyshenko, i cili kryeson komisionin.

Sipas Chernyshenko, pjesa më e madhe e masave për futjen e pajisjeve të reja të bëra nga Rusia dhe vendosjen e rrjeteve 5G duhet të zbatohen nga 2021-2024.

Është raportuar më parë se prodhimi i pajisjeve Russian 5G do të fillojë jo më vonë se 2023.

Më parë këtë lot, tre gjigandët më të mëdhenj të telekomunikacionit të Rusisë - MTS, Beeline dhe MegaFon - thanë se po përmirësonin rrjetet e tyre celularë për të qenë të gatshëm për 5G.

Si një teknologji e përparuar wireless, 5G mundëson shkëmbimin e informacionit në kohë reale me shpejtësi mbi 10 gigabit në sekondë, e cila është 30 herë më e shpejtë se rrjetet aktuale 4G.

Teknologjia e re është hapi tjetër në shpejtësinë e lidhjes në internet dhe, siç besojnë ekspertët, ka potencialin për të transformuar aspekte të ndryshme të jetës moderne.