U infektua nga Covid-19/ Përkeqësohet gjendja shëndetsore e Patriarkut serb Irinej

Kisha Ortodokse Serbe njoftoi në faqen e saj të internetit këtë mëngjes se gjendja e patriarkut të Kishës Ortodokse Serbe është përkeqësuar, për shkak të infeksionit të koronavirusit dhe se ai ka qenë në Spitalin Ushtarak Karaburma që nga momenti kur u vendos prania e COVID-19 . Përveç mjekëve serbë, për shëndetin e tij kujdesen edhe ekspertët mjekësorë rusë, siç u botua në faqen e internetit të SPC.

"Më 19 nëntor 2020, gjendja e përgjithshme shëndetësore e Shenjtërisë së Tij Irinej, Patriarkut Serb, është përkeqësuar, si pasojë e COVID-19. Ekipi i përhershëm i ekspertëve mjekësorë së bashku me mjekët nga Federata Ruse po monitorojnë gjendjen e përgjithshme dhe klinike gjendja e Shenjtërisë së Tij Patriarku Serb Irinej. Publiku do të informohet më tej për gjendjen shëndetësore të Shenjtërisë së Tij ", thuhet në faqen e internetit të SPC./b92

© Argumentum