Rusia planifikon të furnizojë SHBA me 10 motorë për Atlas V, Antares Carriers Rockets në 2021

Shoqata ruse e kërkimit dhe prodhimit Energomash (pjesë e korporatës hapësinore shtetërore Roscosmos), një prodhues i madh i motorëve me raketa, planifikon të furnizojë SHBA me gjashtë motorë për raketa bartëse Atlas V dhe katër motorë për automjetet e nisjes së Antares në 2021, sipas informacionit të postuar në faqja në internet e prokurimit shtetëror.

Motorët që do të furnizohen janë RD-180 për raketat Atlas V dhe RD-181 për Antares.

Uebfaqja e prokurimit shtetëror tha se Energomash planifikoi të siguronte transportin e gjashtë motorëve RD-180 dhe katër RD-181 në 2021.

Në janar, Energomash tha se kishte në plan të dorëzonte gjashtë RD-180 në Shtetet e Bashkuara në vitin 2020, por asnjë përmendje tjetër nuk u bë për transportin e tyre.

Motori RD-180 përdoret në fazën e parë të raketës Atlas V. Në total, sipas Energomash, 116 motorë janë furnizuar në Shtetet e Bashkuara që nga viti 1999, nga të cilët 92 janë përdorur tashmë.

Motori RD-181 vendoset në fazën e parë të raketës Antares (dy nga secili). Në total, 22 motorë janë dorëzuar në Shtetet e Bashkuara që nga viti 2015, nga të cilët 16 janë përdorur.