"Ylli i Krishtlindjes"/ Dy planetë shfaqën më afër njëri-tjetrit në qiellin pas 400 vitesh

Dy planetët më të mëdhenj në sistemin tonë diellor po afrohen së bashku sesa kanë qenë që nga Mesjeta dhe kjo po ndodh në kohën e duhur për Krishtlindje - pra i quajtur edhe si "Ylli i Krishtlindjes".

Ndërsa nuk është një yll aktual, të dy planetët me siguri do të bëjnë një spërkatje të ndritshme në qiellin e natës.
Natën e 21 Dhjetorit, solstici dimëror, Jupiteri dhe Saturni do të shfaqen aq afër në qiellin tonë sa do të duken si një planet i dyfishtë. Kjo qasje e ngushtë quhet lidhëz. Fakti që kjo ngjarje po ndodh gjatë solsticit të dimrit është rastësi e pastër, sipas NASA.

Dy planetet më të mëdhenj të sistemit tonë diellor, Jupiteri dhe Saturni u afruan aq shumë me njëri tjetrin, sa u dukën si një yll i vetëm në qiell.

Një herë në disa vjet, dy planetet radhiten pranë njëri-tjetrit në atë që nga perspektiva e tokës, duket e njëjta zonë qiellore, por sipas NASA-s, mbrëmjen e 21 dhjetorit ato ishin më pranë se sa ç’kanë qenë në 397 vitet e fundit.

Eshtë quajtur si bashkimi i madh, por edhe Ylli i Krishtlindjes pasi po ndodh gjatë sezonit të festave. Besohet se “3 mbretërit”, të cilët siç thuhet në Testamentin e Ri, udhëtuan për t’i bërë homazhe fëmijës Jezu Krisht, të udhëhequr nga ylli i famshëm e Betlehemit mund të kënë dëshmuar të njëjtin fenomen.