Biden nënshkruan vendimet e para ekzekutive si president

Presidenti Joe Biden, nënshkroi tre urdhra ekzekutivë të Mërkurën që nënkuptonin si shenja të hershme të përparësive të tij dhe fillimin e një përpjekjeje për të fshirë axhendën e paraardhësit të tij.

"Kjo do të jetë e para nga shumë angazhime që do të kemi këtu," u tha Biden gazetarëve, duke u shfaqur për herë të parë në Zyrën Ovale. "Mendova se me shtetin e kombit sot nuk ka kohë për të humbur. Hidhuni menjëherë në punë".
Biden nënshkroi një urdhër që kërkon maska ​​në pronën federale, njëra synonte të siguronte barazinë racore dhe një tjetër që bashkohej me marrëveshjen e klimës në Paris.

Biden tha se ata do të ishin të parët nga shumë gjatë ditëve të tij të para në detyrë.

"Siç e kemi treguar më herët, ne do të nënshkruajmë një numër urdhrash ekzekutivë gjatë ditëve të ardhshme të javës," tha ai.

"Disa nga veprimet ekzekutive që do të nënshkruaj sot do të ndihmojnë në ndryshimin e rrjedhës së krizës Covid dhe luftimin e ndryshimit të klimës në mënyra që nuk i kemi bërë deri më tani," vazhdoi ai.

Ai i quajti lëvizjet "pika fillestare" që përmbushën premtimet e tij gjatë fushatës.

"Unë mendoj se disa nga gjërat që ne do të bëjmë do të jenë të guximshme dhe jetësore dhe nuk ka kohë për të filluar si sot," tha ai.
"Ka një rrugë të gjatë për të bërë. Këto janë vetëm veprime ekzekutive," vazhdoi ai. "Por ne do të kemi nevojë për legjislacion për shumë nga këto që do të bëjmë".