Dendias: Bisedimet midis Greqisë dhe Turqisë janë një hap i rëndësishëm por jo hap i madh

"Bisedimet hulumtuese midis Greqisë dhe Turqisë janë një hap i rëndësishëm, por nuk është hapi i madh," tha Ministri i Jashtëm Nikos Dendias në një intervistë për Euronews.

Ai vuri në dukje se Turqia ishte ajo që ndërpreu takimet në 2016 dhe jo Greqia, duke vërejtur se e rëndësishme është që këto bisedime të rifillojnë. Ishte një takim "rilidhjeje", ne do të shohim se ku do të drejtohemi, shtoi ai.

Duke u përqëndruar në anën pozitive, Dendias karakterizoi jashtëzakonisht të rëndësishëm faktin që Turqia vendosi që diplomacia e anijes luftarake nuk çon në asgjë dhe rifilloi përpjekjet për të ardhur në një pikë të përbashkët me Greqinë, Qipron dhe Bashkimin Evropian.

"Shpresoj se mund ta shfrytëzojmë maksimalisht. Sepse kjo do të jetë në interesin e shoqërive tona, interesin e Evropës, interesin e Turqisë, interesin e Greqisë, interesin e Qipros," shtoi ai. Duke sqaruar natyrën e bisedimeve eksploruese, ai tha se ato nuk janë negociata. Këto janë bisedime në nivelin e ambasadorëve, të cilët po përpiqen të vendosin termat e referencës në mënyrë që të ketë negociata të vërteta, "shtoi ai./argumentum.al