Kryeministri Mitsotakis përpara Samitit të BE: Çertifikata digjitale e vaksinimit ka të bëjë me lirinë e lëvizjes

Kryeministri Kyriakos Mitsotakis tha se çertifikata e vaksinimit nuk ka të bëjë me kufizimin e aftësisë së njerëzve për të udhëtuar ,në një postim në mediat sociale përpara Samitit të BE të Enjten

Në Twitter, Mitsotakis vazhdoi në anglisht për hapjen, liria e lëvizjes duke përdorur një zgjidhje dixhitale të thjeshtë dhe të sigurt kjo mund të bëjë që ekonomitë tona të lëvizin përsëri. Presim me padurim per te diskutuar këtë në Komisionin Evropian.

Duke folur për EURACTIV më herët të Enjten, Mitsotakis tha kjo është pikërisht arsyeja pse unë jam duke e ngritur çështjen tani me Komisionin Evropian dhe pse udhëheqësit e BE-së duhet të fillojnë të punojnë në këtë iniciativë menjëherë, në mënyrë që të strukturojnë në mënyrë të drejtë çertifikatat dixhitale të vaksinave dhe praktikat shoqëruese që plotësojnë çdo shqetësim.

© Argumentum.