Mal i Zi/ Abazoviç: "Antisemitizmi, ksenofobia dhe të gjitha format e ekstremizmit të refuzohen nga shoqëria moderne”

Ne duhet ta shfrytëzojmë 27 janarin si një rast për të tërhequr vëmendjen rreth rëndësisë së përkujtimit të viktimave të Holokaustit.

Kështu pohoi zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Përkujtimit për Viktimat e Holokaustit, raporton rtcg.me.

Politikani shqiptar shprehet se “ne duhet të punojmë sistematikisht në edukimin e të rinjve në mënyrë që antisemitizmi, ksenofobia dhe të gjitha format e ekstremizmit të refuzohen nga shoqëria moderne”.

“Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme, veçanërisht për të rinjtë, të zhvillojnë të menduarit kritik, ndërsa promovojnë vlerat demokratike, të drejtat dhe liritë e njeriut”, përfundoi Abazoviq.

Holokausti, i njohur gjithashtu si Shoah, ishte gjenocidi i Luftës së Dytë Botërore ndaj hebrenjve evropianë. Midis 1941 dhe 1945, në të gjithë Evropën e pushtuar nga Gjermania Naziste dhe bashkëpunëtorët e saj vranë sistematikisht rreth gjashtë milionë hebrenj, rreth dy të tretat e popullsisë hebraike të Evropës.