MB: Çfarë tjetër duhet të bëjnë Karakaçanov dhe Zaharieva për të thirrur ambasadorin bullgar për notë proteste?

Ministrat bullgarë të mbrojtjes dhe të jashtëm, Krasimir Karakaçanov dhe Ekaterina Zaharieva kanë bombarduar Maqedoninë për dy ditë me fyerje, e cila është ndërhyrja më e rëndë në punët e brendshme të një shteti sovran, në kundërshtim me dokumentet ndërkombëtare në këtë zonë, sipas një deklarate nga Maqedonia e Bashkuar.

Por heshtje e plotë nga ana e autoriteteve maqedonase. Me këtë, qeveria në Shkup vazhdon të shkatërrojë reputacionin dhe dinjitetin e shtetit në marrëdhëniet ndërkombëtare, duke e paraqitur Maqedoninë në sytë e shteteve të tjera si një shtet i papjekur dhe një shtet me subjektivitet të kufizuar ligjor të njohur ndërkombëtarisht.

Maqedonia e Bashkuar u bën thirrje autoriteteve në Shkup që të inkurajohen dhe të thërrasin menjëherë ambasadorin e Bullgarisë në Shkup për t’i dorëzuar atij një shënim proteste për fyerjet dhe ndërhyrjet e papërshtatshme dhe të paligjshme të Sofjes në punët e brendshme të Shkupit për çështje që bien ekskluzivisht brenda juridiksioni i brendshëm i vendit.

Vetëm Maqedonia mbetet e mendimit se problemi me shtetin bullgar janë maqedonas në Bullgari si Karakaçanov, Zaharieva, Kovaçev Xhambaski… të cilët nuk kanë mbijetuar në histori ndryshe nga kryeministri bullgar Boyko Borisov i cili është krenar për origjinën e tij si tatar./Ina