Mediat serbe: Vuçiç është përgjuar për një vit e gjysmë, duhet hetim urgjent dhe i plotë

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, zbulon se ai ishte përgjuar për një vit e gjysmë.

Në një intervistë për "Kurir", ai gjithashtu tha se e dinte kush qëndron pas saj dhe se besonte se autoritetet kompetente do të hetonin të gjithë çështjen.

Ekspertët e sigurisë thonë se është i nevojshëm një hetim urgjent dhe i plotë, raporton gazeta.

Vuçiç gjithashtu deklaroi se ai ka prova për pretendimet e tij - bisedat e tij të regjistruara.

Sipas bashkëbiseduesve të Kurir, përgjimi i presidentit të një vendi është një krim i rëndë dhe një përpjekje për të përmbysur rendin kushtetues. Siç thonë ata, është një grusht shteti dhe nevojitet një hetim i plotë dhe epilog i gjithë historisë.

Ministri i Punëve të Brendshme, Aleksandar Vulin, deklaroi sot se shërbimet janë duke punuar në hetimin e asaj çështje.

Vuçiç nuk e tha atë për hir të marketingut politik, por sepse është e vërtetë. Presidenti tha të vërtetën dhe na takon neve ta konfirmojmë atë të vërtetë, ”tha Vulin për TV Prva, duke shtuar se shërbimet kompetente e informuan presidentin për këtë, duke theksuar se ai nuk mund të fliste për detaje në lidhje me hetimin, por që i sigurt se nuk kishte qëllime të mira prapa përgjimeve./b92 english

©  Argumentum.