Përfundon raundi i parë i takimit Greqi – Turqi,

Raundi i parë i bisedimeve mes Greqisë dhe Turqisë ka zgjatur pothuajse 3 orë. Bisedimet u zhvilluan në Stamboll mes delegacionece greke dhe turke që përfaqësoheshin në nivel ambasadorësh dhe zëvendës ministrash.

Palët diskutuan për çështjet e mbetura pezull mes dy shteteve, dhe një ndër tema kryesore është ajo detit.

Delegacionet shfaqën pikëpamjet e tyre për këto çështje, ndërsa nuk ka asnjë informacion zyrtar lidhur me përmbajtjen e bisedimeve.

Pjesëmarrësit respektivë në këtë raund të parë bisedimesh do të informojnë Kryeministrin grek dhe Presidentin turk.