Trump lë Shtëpinë e Bardhë: "Unë do të luftoj gjithmonë për ju"

Presidenti Trump sapo doli nga Shtëpia e Bardhë për herë të fundit si President i Amerikes. Ai është në rrugën e tij për në Bazën e Përbashkët Andrews, ku pritet të ketë një ceremoni të shkurtër lamtumire në bazë përpara një fluturimi të fundit presidencial në Palm Beach.

Marine One sapo u ngrit nga lëndina e Shtëpisë së Bardhë, duke mbajtur Presidentin Trump, raporton CNN

President Donald Trump waves as he boards Marine One at the White House on January 20.

Por nuk është tipike që fluturimet përfundimtare të një presidenti të quhen zyrtarisht Marine One dhe Air Force One, pasi i kanë ato emra vetëm kur Presidenti është në to. (Në mënyrë tipike, presidentët largohen nga DC pasi përurohet presidenti i ri.)

Fluturimi i helikopterit për presidentin që po largohet zakonisht bëhet i njohur si Ekzekutiv.

Në fjalët e tij përfundimtare si President, Donald Trump premtoi të "luftojë gjithmonë" dhe i uroi administratës së ardhshme të Biden "fat të madh".

“Ju jeni njerëz të mahnitshëm. Ky është një vend i shkëlqyeshëm, i madh. Honorshtë nderi dhe privilegji im më i madh që kam qenë Presidenti juaj, ”tha Trump para një turme të familjes dhe stafit të tij.

President Donald Trump speaks before boarding Air Force One at Joint Base Andrews in Maryland on January 20.

“Unë gjithmonë do të luftoj për ju. Do te shikoj Unë do të dëgjoj dhe do t'ju them se e ardhmja e këtij vendi nuk ka qenë kurrë më e mirë. I uroj administratës së re fat të madh dhe suksese të mëdha. Unë mendoj se ata do të kenë sukses të madh. Ata kanë themelin për të bërë diçka vërtet spektakolare, "shtoi Trump.
Ai gjithashtu falenderoi Zëvendës Presidentin Mike Pence, Zonjën e Dytë Karen Pence dhe Kongresin.

Ai falenderoi fëmijët e tij, duke thënë, “Njerëzit nuk e kanë idenë se sa shumë punoi kjo familje. Ata mund të kishin një jetë shumë më të lehtë, por ata thjesht, bënë një punë fantastike. ”

Zonja e parë Melania Trump foli në ceremoninë e lamtumirës së Presidentit Trump në Joint Base Andrews para se të niseshin për në Florida.

First lady Melania Trump speaks before boarding Air Force One at Joint Base Andrews in Maryland on January 20.

"Të qenit zonja juaj e parë ishte nderi im më i madh. Faleminderit për dashurinë dhe mbështetjen tuaj. Ju do të jeni në mendimet dhe lutjet e mia. Zoti ju bekoftë të gjithëve. Zoti i bekoftë familjet tuaja. Dhe Zoti e bekoftë këtë komb të bukur. Faleminderit,"  tha ajo.

 

©  Argumentum