Greqia ka lëshuar gati 40,000 çertifikata vaksinimi dixhitale

Gati 40,000 certifikata të vaksinimit janë lëshuar në internet brenda 24 orëve nga fillimi i funksionimit të platformës, tha Ministria e e-Qeverisjes të Shtunën. Lëshimi i certifikatave dixhitale trajtohet përmes platformës së përgjithshme gov.gr. Sipas të dhënave të siguruara nga ministria, pothuajse të gjitha (98 përqind) e takimeve në internet për vaksinat mbahen nga publiku, ndërsa norma mesatare ditore e vaksinimeve është 21,000. Deri më tani, janë kryer gati 700,000 vaksina. Nga këto, 468,000 ishin për të parën nga dy goditje, dhe 226,635 ishin për të dytën. Shkalla e vendos Greqinë në vendin e 12-të midis 27 vendeve të BE-së për sa i përket vaksinimeve për 100 banorë./ANA-MNA

© Argumentum