Pasaportat COVID/ Vuçiç: Vendim i turpshëm dhe anti-evropian. Atëherë edhe Serbia do të prezantojë pasaporta për qytetarët e BE"

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, tha për TV Prva se ishte i shokuar nga vendimi i liderëve evropianë për të prezantuar pasaporta COVID.

"Unë jam i shokuar nga këto pasaporta COVID që Evropa po prezanton, por ky do të jetë rregulli edhe për ne. Unë jam i shokuar nga ideja e liderëve evropianë, sepse është diçka që mohon vlerën më të madhe evropiane - lirinë e lëvizjes dhe lirinë e zgjedhjes ", tha ai.

Vuçiç tha se për shkak të kësaj, do të lindë një problem sepse të rinjtë do të dëshirojnë të vaksinohen për shkak të udhëtimit, dhe për shkak të kësaj, qytetarët e moshuar nuk do të jenë në gjendje të vaksinohen. Ai shtoi se e konsideron atë një vendim krejtësisht të pakuptimtë, të turpshëm dhe anti-evropian, nëse merret.

"Unë e di që Macron ishte kundër tij, si dhe Merkel në fillim, por padyshim që presioni ishte i madh. Ne do të vaksinohemi, ata nuk kanë vaksina. Pastaj ne do t'u prezantojmë pasaporta atyre, kështu që ata nuk do të jenë në gjendje të vijne te ne ”, tha ai.

Ai shtoi se nuk ishte vaksinuar dhe se do të kishte tekste çdo ditë në lidhje me vaksinimin e tij para të tjerëve, kështu që ai mori vendimin që ai të vaksinohej kur të kishte një milion njerëz të vaksinuar në Serbi. "Unë mund të marr vaksinën, por nuk dua, kush je ti që të më kufizosh lëvizjen?" tha ai.

"Të gjithë në Presidencë u vaksinuan kolektivisht, nuk mendoj se ka ndonjë që nuk është vaksinuar. Shumica e tyre zgjodhën vaksinen kineze, pastaj ruse, pastaj Pfizer," tha ai, duke shtuar se kryeministrja Ana Brnabic kishte ndjerë disa vështirësi marrja e vaksinës. "Ajo kishte ethe për disa ditë," tha ai.

Ai deklaroi se 600 diplomatë do të vaksinohen në Serbi dhe shtoi se Serbia është e pesta në botë për nga numri i vaksinuarve, dhe e para në Evropë për sa i përket rivaksinimit.

/argumentum.al

 

https://v.b92s.net/video/2021/02/27/1668178534603a3c0c20596056004429-vesti_aleksandar-vucic-gost-jutra-na-tv-prva.mp4