Presidenti i Azerbajxhanit vizitoi zonat e çliruara nga pushtimi armen: "Ne fituam Fitoren në fushën e betejës"

Presidenti i Azerbajxhanit, Ilham Aliyev, vizitoi zonat e çliruara nga pushtimi armen, Fuzuli, Zengilan, Lachin dhe Jabrayil.

“Forcat revanshiste po përpiqen të ngrenë kokën në Armeni edhe sot. Ata po përpiqen të kërcënojnë Azerbajxhanin me më shumë provokime dhe një luftë tjetër. Ata duhet të kuptojnë se ne jemi duke i kushtuar vëmendje gjithçkaje, se ne mbajmë gjithçka nën kontroll dhe kurrë nuk do të lejojmë që fashizmi armen të ngrejë kokën përsëri, ”tha Presidenti i Azerbajxhanit, Komandanti i Përgjithshëm Fitimtar i Forcave të Armatosura Ilham Aliyev në fjalën e tij gjatë një vizite në fshatin Gulabird, rrethi Lachin.

Kreu i shtetit tha: “Ne kemi shkatërruar fashizmin armen. Ne e dëbuam armikun nga tokat tona vendase, e hodhëm nga këtu. Safeshtë e sigurt të thuhet se ne kemi shkatërruar ushtrinë armene. Nuk ka ushtri armene. Eshtë mposhtur. Nuk ka mbetur as pajisje, as fuqi punëtore. Ata e kanë pranuar se kishin 10.000 dezertorë gjatë luftës. Nuk kishte asnjë dezertor të vetëm në ushtrinë Azerbajxhanase. Kjo dëshmon për moralin e lartë të popullit dhe ushtrisë sonë. Ky është një manifestim i politikës aktuale ".

“Ne fituam Fitoren në fushën e betejës. Ne i çliruam këto toka nga pushtuesit në beteja, ”përmendi Presidenti.

“Duke i shkaktuar një disfatë Armenisë, ne e detyruam atë të nënshkruajë një akt dorëzimi në 10 nëntor dhe të na kthejë rrethet Lachin, Kalbajar dhe Aghdam sepse ajo kurrë nuk donte të na kthente rrethet Lachin dhe Kalbajar gjatë negociatave. Kjo ishte arsyeja kryesore e mungesës së progresit në negociata. Fatkeqësisht, pozicioni i Armenisë dhe disa prej klientëve të saj të huaj konsistonin në kthimin e pesë rajoneve në Azerbajxhan, në mënyrë që Azerbajxhani të ishte i kënaqur me këtë dhe Nago-Karabakut do t'i jepej një ditë pavarësia, ndërsa rrethet e Kalbajar dhe Lachin do të mbeteshin nën kontrollin e përjetshëm të Armenia. Unë e refuzova atë ofertë, ”theksoi Presidenti Ilham Aliyev.

©  Argumentum.