Jozefina Topalli: Lista e Lëvizjes për Ndryshim bën Ndryshimin

Lista e Levizjes per Ndryshim ben Ndryshimin.
Per here te pare do kemi 50 % gra!
Tre kryetaret kane larguar te rinjte dhe intelektualet.
Ne,në listat tona filluam t’i kthejme ne Shqiperi.
Ne kemi 60% te rinj, te shkolluar nga Tirana ne Barclay College e Bocconi!
Profesioniste qe punojne nga pedagog, mjeke ne universitetin e spitalet e Tiranes deri ne Morgan Stanley ne New York!
Ne listat e Levizjes per Ndryshim kemi kandidate
Nga politika tek sipermarrja
Nga shkenca tek sporti
Nga arti tek mjekesia
Nga pensioniste tek ish te persekutuar tek brezi i te rinjve te edukuar ne shkollat me te mira dhe deri tek diaspora.
Ne listat e Levizjes per Ndryshim do perfaqesohen te gjithe .
Kandidatet e Durresit
1 Lorenc Aleksi - Linguist
Diplomuar ne universitetin La Sapienza te Romes.
Viti 1999 - Përkthyes i Gjuhes Frënge në organizatën Mjekët pa kufij gjate luftes se Kosoves.
Ne 2006 vleresohet nga Ministria e Turizmit ne Izrael me titullin " Tourism Goodwill Ambassador for Israel" ,
Ne 2007 ka mbaruar studimet ne Itali ne Universitetin "La Sapienza", ne Fakultetin e Shkencave Humane, dega Gjuhe dhe Letersi e Huaj.
Ka punuar si Pedagog ne Universitetin "Aleksander Moisiu" ne Durres, dhe ne cikle te tjera shkollore ne qytetin e Durresit.
Eshte i licensuar si perkthyes zyrtar.
Me nje eksperience 20 vjecare vazhdon dhe punon ne fushen e perkthimit per gjuhet italiane, angleze dhe frenge
2. Dritan Hila mjek , kardioKirurg.
Dr Dritan Hila ka kryer gjimnazin ne Durres.Studimet e larta i ka kryer ne La Sapienza Rome ku dhe eshte diplomuar si mjek kirurg me vitin 2008. Ne vitin 2010 ka filluar specializim ne kardiokirurgji ne Verona ku dhe eshte diplomuar si mjek kardiokirurg ne vitin 2015. Gjate periudhes 2014-2015 ka kryer nje eksperience pune si kardiokirurg ne specializim ne Heidelberg, Gjermani. Ne vitin 2015-2019 ka punuar si kardiokirurg ne Shqiperi . Nga viti 2019 punon si mjek kardiokirurg ne kliniken Anthea (GVM) , Bari .
3. Keti Koci e quajtur nga mediat si Durrsakja qe mposhti friken ne demostraten e pare kunder regjimit diktatorial me 14-01- 1990 ne Shkoder. Vajza qe rrezoi buste dhe sisteme. Rrjedh nga nje familje e shquar per patriotizem. Gjyshi Kico Koci senator i Kongresit te Lushnjes, Gjyshja Eftali Koci ka hapur shkollen e pare shqipe per femra ne Durres.Ka studjuar ne Universitetin e Arteve Tirane. E detyruar nga perndjekja e diktatures komuniste la pergjysem studimet ne Akademine e Arteve dhe filloi jeten e saj ne Itali. Ka punuar ne kliniken private San Francesco Caraciolo ne Rome. Me vone ka punuar ne fushen e turizmit dhe te sportit. Aktiviste dhe vullnetare. Kontribuese per mbledhjen e fondeve ne lufte kunder Leucemise dhe tumorit ne gjoks, me shoqatat Aii dhe Grate ne Roze. Antare aktiviste dhe kontribuese e shoqates MEMO ne Shqiperi.
4. Stefan Pogu ka studiuar ne fakultetin e inxhinierise ndertitimi tirane , dega gjeodezi .Ka eksperience 5 vjecare ne sektorin e hartografise .Aktualisht punon ne fushen e menaxhimit te projekteve.
5. Megi Tirana nga Durresi,Pedagoge , sipermarrese! Ka perfunduar shkollen e larte dhe Masterin e Shkencave ne Fakultetin e Gjuheve te Huaja ne Universitetin Aleksander Moisiu Durres, per Gjuhe Angleze dhe Letersi.
Pas studimeve u punesua ne departamentin e Gjuheve te Huaja, po nga i njejti universitet si pedagoge e gjuhes angleze. Me pas vazhduar ne marrjen e hapave si sipermarrese e Qendres se Trajnimit & Edukimit, tashme prej 8 vitesh e hapur me konceptin e trajnimit per jeten (lifecoaching)dhe Sot, pedagoge, pekthyese, sipermarrese, drejtuese biznesi, lifecoach, trajnuese, keshilluese.
6. Demiana Broli vjen nga qyteti i Durresit. Ka mbaruar studimet e larta per kimi industriale dhe mjedisore ne ciklin 5 vjecar.
Aktualisht merret edhe me aktivitete te tjera qe perfshijne pjesen e komunikimit!
7. Elton Sufa
Ka studjuar per Shkenca ne Farmaci dhe ka perfunduar universitetin ne 2013.
Sot punon ne nje Kompani Farmaceutike Europiane,ku cdo dite perballet me sfida te ndryshme te sistemit shendetsor.
Duke qene ne kontakt te perditshem edhe me paciente ne spitale te ndryshme te Shqiperise Eltoni njeh mire realitetin dhe problematikat e shumta nga te dyja palet.
Kjo i ka dhene shtyse per te marre persiper iniciativen per ti dhene ze njerzeve qe duan dhe kane nevoje per nje ndryshim!Pikerisht Levizja per Ndryshim synon qe t’i jape shprese vendit.
Eltoni beson ne frymen e ndryshimit!
8)MALVINA LLESHI, lindur ne Burrel .Eshte diplomuar ne Universitetin Politeknik te Tiranes, dega Inxhinieri Elektronike, me rezultate te shkelqyera .
Aktualisht eshte ne perfundim te studimeve master shkencor, ne Shkenca Kompjuterike.
Ne te njejten kohe punon ne sektorin e Sigurise Kibernetike .
E angazhuar ne trajnime dhe konferenca te ndryshme , ne fusha te caktuara si: Robotike ,Rrjeta te Telekomunikacionit etj.
Njeh 3 gjuhe te huaja : Anglisht , Spanjisht , Gjermanisht
Kandidatet Fier
1. Najada Selmani (Halilosmani) lindur më 27.03.1982 në Vlorë. Ka kryer shkollen e mesme te pergjithshme “Mustafa Qemal Ataturku” Vlore. Eshte diplomuar pranë Universitetit të Tiranës dega Gjuhë-Letërsi dhe ka kryer kurs brenda deges ne fakultet per gazetari.
Ka kryer kurse dhe trajnime ne fushën e gazetarisë dhe shkencave te komunikimit prane nje sere organizatash joqeveritare si UNDP, IOMetj. Ka punuar si gazetare politike prane redaksive te gazetave te pavarura Eshte nje nder themelueset e gazetes “Shqip” dhe ka mbuluar redaksine e politikes! Ka vazhduar punen si gazetare, prane redaksive te gazetave “Tirana Observer”, “Gazeta 55”, Gazeta “Republika”, e ne redaksi te tjera! Ka punuar si mesuese e gjuhes dhe letersise prane shkolles 9 vjeçare “Vasil Shanto”. Eshte botuese e vellimit poetik “Bota ime”, dhe e shkrimeve te ndryshme te kritikes letrare! Aktualisht kryeredaktore revista Elite. Ish nenkryetare e pergjithshme e Forumit Rinor te Partise Demokratike dhe kryetare e pergjithshme e Grupimit Rinor Universitar dhe anetare e keshillit kimbetar te PD-se ne vitet 2001-2005! Gjithashtu ka punuar Atsh, Gazeta Sot dhe Republika pleas.
2. Fatjon Çela, arkitekt.
Ka mbaruar studimet universitare ne Rome, ne universitetin “Roma Tre”, nivelin bachelor dhe master shkencor. Dhe me pas ka vazhduar karrieren si arkitekt ne qytetin e Romes duke ushtruar profesionin ne bashkepunim me studio te ndryshme arkitekture. Prej 3vitesh punon dhe jeton ne Tiranë, duke dhene kontributin si arkitekt, si dhe ne fushen akademike.
3. Arjeta Cumani ka lindur ne fier ne vitin 1958,ka perfunduar gjimnazin “Janaq Kilica” në vitin 1997,dhe në vitin 1984 ka mbaruar studimet e larta ne Fakultetin e Ekonomise Agrare Tiranë, për Financë. Eshte kualifikuar : në vitin 1992 “Për kompletimin mbi njohuri të thelluara të biznesit”, nga Universiteti i Nebraskës-Linkon, USA organizuar në Vlorë. në vitin 1998 çertifikuar dhe liçensuar nga Ministria Financave TIRANE , si “Kontabël i Miratuar”,
Eksperiencat e punes: ,; 2005 –2007 e punesuar ne Drejtorine Rajonale te Taksave, te FIERit si DREJTORE
4.Kejdi Alushaj, student ne Universitetin Politeknik.
Kandidat per Deputet i Levizjes per Ndryshim
I lindur ne 2001 ne qytetin e Ballshit dhe i rritur ne Tirane.
Ka kryer gjimnazin ne shkollen “Petro Nini Luarasi” dhe aktualisht student ne “Universitetin Politeknik Te Tiranes” ne fakultetin e inxhinierise mekatronike.
I perfshire dhe ne shume aktivitete te ndryshme dhe i agnazhuar ne aktivitete dhe nisma sociale.
Synimi dhe aspiratat per perfshirjen dhe angazhimin ne politik te Kejdit jane per te kontribuar sa me shume ne shoqerin dhe vendin ku jemi rritur pasi eshte koha per Levizjen per Ndryshim
Kandidadet ne Korce
1. Aleksandër Petre, pedagog ne Fakultetin e Shkencave te Natyres te Universiteti te Tiranes.Ka graden Doktor Shkencash.Eshte diplomuar në Kimi Ushqimore në Fakultetin e Shkencave të Natyrës, në Universitetin e Tiranës më 2000. Ka vijuar më tej me formimin e tij profesional duke ndjekur studimet pasuniversitare, 2002-2004 në Universitetin e Peruxhias. Mban titullin Doktor i Shkencave në Kimi Ushqimore, nga Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Universiteti i Tiranës. Aleksandri ka një karrierë të pasur akademike, të ndërthurrur me përvojën e larmishme në Industrinë e Ushqimore, me specialitet dhe aftësi të spikatur në Sigurinë Ushqimore dhe Standardet e Sigurimit të Cilësisë. Ai është Lektor në Fakultetin e Shkencave të Natyrës që nga viti 2000. Në periudhën 2000-20018 ka kryer shumë specializime Europiane në fushën e kontrollit te stadarteve ushqimore. Ka publikuar dhjetra artikuj dhe ka referuar në një numër konferencash kombëtare dhe ndërkombëtare. Njeh shumë mire Anglisht, Frengjisht dhe Italisht.
2. Egliant Tollaku, nga Pogradeci me origjine, lindur me 25 Shkurt 1987. Bashkeshorti i Dovianes, edhe babai i Abit. Pas perfudimin te shkolles se mesme ne vitin 2005, vijon studimet prane Fakultetit te Shkencave te Natyres ne degen e Kimise Ushqimore. Jeten profesionale ja ka kushtuar punes me te rinjte, komunitetit ne nevoje si nje prej drejtuesave te nje prej Kishave Ungjillore ne Tirane. Sot, pastor, sipermarres, drejtues biznesi, edhe jeton me moton: "vetem jeta e jetuar per te tjeret, vlen te jetohet" ~ Albert Enistein.
3. Aleksandër Kycyku
Jeta e ndarë në 3 shtete dhe qytete të ndryshme duke nisur nga vendi i lindjes në qytetin e Pogradecit .Hapat e para dhe fëmijiria prej 11 vitesh në Athinë, Greqi . Ndalesë në Tiranë pë të përfunduar shkollen fillore dhe të mesme perkatesisht tek “1 Maji” dhe “Ismail Qemali” dhe Nis studimet e larta prane “Universitetit Politeknik të Tiranës” për një vit në fakultetin e inxhinierisë mekanike.Më tej , largim 7-vjecar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës për të kryer studimet e larta në Grand Canyon University në qytetin e Phoenix , Arizona , dega Finance & Ekonomi , të shoqëruara me eskperienca pune në kompani amerikane financiare dhe teknologjike. Tashmë i kthyer në Shqipëri me dëshirë të madhe për të dhënë kontributin personal në shërbim të vendit. Besoj në mundësinë për Ndryshim dhe jam gati për të Levizur mendjen dhe zemrën duke shtyrë përpara progresit dhe zhvillimit Shqipërine tonë.
4. Klevis Maze
Lindur në Ersekë ,Ushtron profesionin Information Technologyst.Ka kryer studimet në Fakultetin e Shkencave të Natyrës në Tiranë në degën "Teknologji Informacioni". Ka 8 vite eksperiencë në tregun e komunikimit dhe marketingut online dhe aktualisht punon në fushën e programimit dhe marketingut.
5. Vilma Zeqir
Lindur në Korçë. Studente e vitit të dytë në Master "Mësues i Edukimit Fizik dhe Edukimit Shëndetësor" në Universitetin e Sporteve të Tiranës. Trajnere fëmijësh dhe Animatore në kampin veror dhe dimëror për fëmijë të moshës 5-14 vjec, "Qëndra Sportive Smart". Instruktore fitnessi dhe aerobie prej 2 vitesh në Athletic Top Gym. Pjesë e organizatës Albanian Sport Association (ASSA).
Kandidatet qe I bashkohen skuadres se LN ne qarqet e Dibres dhe Lezhes
Arlida Koka ka mbaruar studimet Bachelor ne Berkeley College ne New York ne degen Major – International Business. Gjate periudhes se studimit ben nje Internship per gjashte muaj ne Oppenheimer & Co Inc si asistente financiare. Vazhdon studimet master ne universitetin Berkeley College ne New York ne degen Business Administration. Me pas fillon nje eksperence te re pune ne pozicionin analiste financiare ne banken e investimeve me te madhe amerikane Morgan Stanley, ku vitin e fundit rritet ne pozicion ku dhe punon aktualisht ne departamentin e taksave. I bashkohet Levizjes per Ndryshim per nje Shqiperi me te mire.
DORINA SHAHINAJ e fillon karrieren e saj profesionale ne Banca di Sondrio ne pozicionin e menxheres. Me pas vijon studimet Bachelor ne degen “Business Administration and Management” ne universitetin me te mire te Italise ne Bocconi Unversity ne Milano. Gjate vitit te fundit te studimeve ben Erasmus ne Universitetitin e Hong Kong. Gjate vitit te fundit te studimeve fillon pune ne zyren e burimeve njerezore te universtitetit. Ne 2020 vijon studimet master ne nje program mes Bocconi university dhe Singapore e Paris ne degen Business Administration. I bashkohet Levizjes per Ndryshim me besimin e forte per nje ndryshim te madh.