Presidenti i Azerbajxhanit: Pse heshtin "demokratët" tanë? Pse nuk po thonë që Pashinyan duhet të bëhet shembull për ne?

Pse heshtin "demokratët" tanë? Pse nuk po thonë që Pashinyan duhet të bëhet një shembull për ne, Presidenti i Republikës së Azerbajxhanit, Kryetari i Partisë Azerbajxhani i Ri Ilham Aliyev tha duke bërë një fjalim në Kongresin e 7-të të Partisë Azerbajxhani i Ri (YAP) të mbajtur në një video format, raporton  Trend .

“Unë gjithashtu u bëj thirrje përfaqësuesve dhe anëtarëve të Partisë Azerbajxhani i Ri që t'i kushtojnë vëmendje faktit që ne nuk kemi probleme me ndonjë subjekt politik në vend. Me elemente antikombëtare, natyrisht, kurrë nuk do të jemi në gjendje të ulemi në të njëjtën tryezë sepse ata janë tradhtarë. Ata marrin udhëzime nga jashtë. Emisarët e tyre janë të vendosur në kryeqytete të huaja. Ata marrin para nga atje, përpiqen të hedhin një hije mbi Fitoren tonë të lavdishme në mënyrë që të mashtrojnë njerëzit. Ata përmendën Pashinin si një shembull për ne, e quajtën një person të pastër, një demokrat. Ata thanë se një udhëheqës i tillë do të kishte edhe në Azerbajxhan. Ky demokrat ka arrestuar të gjithë opozitën. Nëse lufta nuk do të kishte filluar më 27 shtator, ai nuk do t'i linte ata.

Kreu i partisë kryesore të opozitës u arrestua disa ditë para luftës. Çështjet penale u iniciuan. Tani atje është një burrë që e quan veten udhëheqës të opozitës atje. Ai gjithashtu u thirr dhe u ndalua të dilte nga vendi. A është kjo demokraci?

Perëndimi po bën një sy qorr për këtë, që shkon pa thënë. Perëndimi tashmë e ka ekspozuar plotësisht veten ndaj çështjeve të demokracisë. Nuk mund të ketë mendim tjetër. Sigurisht që i bën një sy qorr. Por pse heshtin "demokratët" tanë? Pse nuk po thonë se Pashinyan duhet të bëhet një shembull për ne? Lëreni të vijë dhe ta thotë këtë, le të përgjigjet për fjalët e tij. Nuk ka asnjë person në Armeni që nuk do të tallej me të. Ata i kanë dhënë disa nofka, ata e dinë më mirë. Ata e përmendën atë si një shembull. Pse Sepse ata morën udhëzime nga atje, nga qendra, nga qendra e tyre. Cili ishte qëllimi? Qëllimi ishte që të nxisim gjithçka në Azerbajxhan, ta thyejnë atë, të minojnë autoritetin e udhëheqjes Azerbajxhanase, të shkruajnë hamendje të ndyra, shpifje, artikuj të rremë - e gjithë kjo po ndodh para syve tanë. Ne nuk e kemi harruar këtë. Ata donin të na shpërqendronin nga detyra kryesore, në mënyrë që të kënaqeshim me çështje gjyqësore të brendshme, akuza të pabazuara, të na shkëpusnin nga detyra kryesore në mënyrë që tokat e pushtuara të mbeteshin përgjithmonë në duart e Armenëve. Ky ishte qëllimi i tyre. Tradhtarët kombëtarë të përfaqësuar në këshillin antikombëtar po ndjekin gjithashtu këtë qëllim. Të njëjtin qëllim ndjekin ata që përpiqen të hedhin një hije mbi Fitoren e ushtrisë sonë të guximshme. Në historinë e Azerbajxhanit, mbase, nuk kishte njerëz kaq të përçmuar si ata. Por ne bashkëpunojmë me të gjitha subjektet e tjera politike dhe do të vazhdojmë ta bëjmë atë, ”tha kreu i shtetit.

/argumentum.al