Presidenti Meta takim ambasadorët e OSBE dhe të BE në Tiranë,

Presidenti i vendit Ilir Meta ka zhvilluar takime me ambasadorët e OSBE dhe të BE në Tiranë, ku mësohet se kanë diskutuar për procesin zgjedhor dhe afatin e kartave të OD.

Meta tregon se ka u ka bërë me dije se do të ketë zero tolerancë ndaj tentativave për intimidim apo pengim të pjesëmarrësve në zgjedhjet e 25 prillit.

“Thirra këto ditë në takime të veçanta Ambasadorët e OSBE dhe BE në Tiranë, Sh.T.Z Vincenzo Del Monaco dhe Sh.T.Z Luigi Soreca.

I informova rreth takimit, që zhvillova me shoqërinë civile për problematikat, që lidhen me procesin zgjedhor, përfshirë shtyrjen e afatit të kartave të identitetit dhe mundësimin e votimit për shtetasit e prekur nga COVID-19.

Theksova se do të ketë zero tolerancë ndaj çdo tentative për intimidimin, presionin dhe pengimin e pjesëmarrjes masive në zgjedhjet e 25 prillit 2021.

Presidenti Meta takon ambasadorët e OSBE dhe BE: Zero tolerancë ndaj tentativave për intimidim të zgjedhësve!

Çdo individ, që do të përfshihet në skema të krimit zgjedhor, do të ndëshkohet me forcën më të rreptë të ligjit.

Vlerësova mesazhin e qartë të Bashkimit Europian se autorët e dosjeve 184 dhe 339 nuk do të amnistohen, njësoj siç nuk do të amnistohet askush tjetër, që do të guxojë të prekë votën e lirë më 25 prill.

Zgjedhjet e 25 prillit do të vendosin për fatet e Shqipërisë dhe të ardhmen e saj të pakthyeshme evropiane”, shkruan Presidenti Meta.