Presidenti Vuçiç merr në dorë situatën pandemike në rajon, dhuron vaksina edhe në Bosnjë-Herzegovinë

Presidenti Aleksandar Vuçiç dorëzoi një kontigjent prej 5.000 vaksinash nga kompania "AstraZeneca", të cilën Serbia po ia dhuron Bosnje dhe Herzegovinës.

Në Aeroportin Butmir të Sarajevës, Presidenti i Serbisë u mirëprit nga Kryetari i Presidencës së BiH, Milorad Dodik dhe anëtari Boshnjak i Presidencës, Sefik Dzaferovic.

U njoftua se Vuçiç do të pritej në aeroport nga Presidenca e plotë e Bosnje-Hercegovonës, por anëtari kroat Zheljko Komšić mungoi.

Para largimit të tij, Vuçiç u tha mediave të Sarajevës se ishte shumë i lumtur që ishte në gjendje të vinte në Sarajevë dhe të sillte dozat e para të vaksinave. Kjo, thotë ai, nuk është ndihmë, por "diçka që na përket njësoj të gjithëve", dhe Serbia, siç shton ai, "kishte fatin të siguronte më shumë vaksina".

"Kjo është një total prej 10.000 doza. Nesër 5.000 doza, dhe për disa ditë edhe 5.000 doza të tjera. Unë mendoj se kjo është veçanërisht e rëndësishme për punonjësit shëndetësorë që punojnë në zonat e kuqe COVID në Bosnjë-Hercegovinë. Mesazhi im është që ne duhet t'i drejtohemi secilës të tjera, pa i konsideruar të gjithë të tjerët si më të rëndësishëm ", theksoi Presidenti i Serbisë.

"Erdha të them se këto janë vaksina për Federatën, çfarëdo që të doni, ne do t'ju dorëzojmë. Ne porositëm Moderna dhe do të kemi pesë vaksina për të zgjedhur. Ne nuk duhet të grindemi para mediave evropiane, ne jetojmë tjetër me njëri-tjetrin dhe nuk kemi njeri më afër. Sot, kur prisnim ndihmën e njerëzve shumë më të fuqishëm, kuptuam se duhet të mbështetemi te njëri-tjetri. Ne në Serbi nuk mund të jemi të lumtur nëse njerëzit në Sarajevë, Banja Luka, Bjeljina çdo vend tjetër në Bosnjë-Hercegovinë nuk janë të lumtur, "tha ai.

Vuçiç kujtoi se ai kishte folur më parë për kombet ballkanike që kanë forcë të madhe, fuqi të madhe kur janë të bashkuar. Ministri i Shëndetësisë Zlatibor Loncar është në Sarajevë me Presidentin e Serbisë. Bosnja dhe Hercegovina është vendi i tretë në rajon në të cilin Serbia dhuron vaksina, pas Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi.

/argumentum.al