Serbia po bëhet qendra e rajonit/ Vaksinon 7500 biznesmenë nga Shqipëria, Maqedonia, Mali i Zi dhe Bosnja

Serbia po synon të bëhet sërish qendra e rajonit dhe po përdor vaksinat si mjet për të rritur influencën në Ballkan. Autoritetet vijuan edhe të dielën vaksinimin falas të qytetarëve dhe biznesmenëve nga rajoni, me nismë të Dhomës serbe të Tregtisë.

Mijëra sipërmarrës të rajonit kanë shfrytëzuar thirrjen e Serbisë për t’u vaksinuar falas kundër kovidit-19.

Fushata e vaksinimit për biznesmenët e rajonit nisi të shtunën në Beograd dhe në Nish.

Autoritetet serbe bënë apel për imunizimin e çdo qytetari nga Ballkani Perëndimor që do e vizitonte vendin në fundjavë.

Dhoma serbe e Tregtisë deklaroi se thirrjes së tyre iu përgjigjën 7,500 biznesmenë nga Shqipëria, Maqedonia Veriore, Mali i Zi, Bosnjë-Hercegovina, madje edhe shqiptarë të Kosovës.

“Serbia po bëhet sërish qendra e rajonit,” deklaroi drejtuesi i Dhomës së Tregtisë.

Ndërkohë që shumë vende të Ballkanit janë në krizë me pandeminë ose e kanë të pamundur të sigurojnë shumë vaksina antikovid, 30 për qind e serbëve e kanë marrë dozën e parë, kryesisht vaksinat të prodhimin rus, “Sputnik-V”, vaksinat kineze nga “Sinopharm” ose prodhime të “Pfizer” dhe “AstraZeneca”.