"Defender 21"/ Yuri Kim: Angazhimi i SHBA për qeverisjen në Ballkanin Perëndimor nga mbrojtja nga aktivitetet malinje të Rusisë dhe Kinës deri te mbështetja për Shqipërinë në BE.

Në kuadër të "Defender 21", stërvitja më e madhe që është mbajtur ndonjë herë në Ballkanin Perëndimor, ditën e sotme, ambasadorja e SHBA-së në Tiranë, Yuri Kim ka publikuar një dokument ku shfaqet angazhimi i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në rajonin tonë. Ambasadorja shkruan se dokumenti ka një plan të plotë të mënyrës sesi SHBA janë angazhuar në mbrojtjen e Ballkanit Perëndimor në qeverisje, sundim të ligjit, anti-korrupsion dhe krim anti-organizuar; integrimi i rregullt, klima, energjia; mbrojtja nga aktivitetet malinje të Rusisë dhe Kinës; bashkëpunimi në mbrojtje; mbështetje për Shqipërinë në BE.

Lexoni deklaratën e plotë:

Angazhimi i SHBA për qeverisjen në Ballkanin Perëndimor, sundim të ligjit, anti-korrupsion dhe anti-krim i organizuar; integrimi i rregullt, klima, energjia; mbrojtja nga aktivitetet malinje të Rusisë dhe Kinës; bashkëpunimi në mbrojtje; mbështetje për Shqipërinë në BE.

Shtetet e Bashkuara janë të përkushtuara për të mbështetur vendet e Ballkanit Perëndimor në rrugën e tyre drejt integrimit evropian dhe anëtarësimit në institucionet kryesore evropiane dhe euro-atlantike.

Ne jemi duke punuar me vendet e Ballkanit Perëndimor dhe partnerët tanë evropianë për të avancuar qeverisjen, sundimin e ligjit dhe reformat anti-korrupsion si dhe promovimin e mediave të pavarura dhe shoqërive të gjalla civile, që do të përforcojnë perspektivën evropiane të rajonit dhe avancojnë gjatë qëllimi i përgjithshëm i një Evrope të tërë, të lirë dhe në paqe.

 

/argumentum.al