Mal i Zi/ Ministria e Punëve të Brendshme: Jeta e zëvendëskryeministrit Dritan Abazoviq në rrezik

Siguria e Dritan Abazoviqit është forcuar sepse ka indikacione se anëtarët e klanit kriminal Kavaç po përgatiten për likuidimin e tij.

Ministria e Punëve të Brendshme në Malin e Zi tha se ata erdhën në një informacion të tillë duke marrë masa dhe veprime për të hedhur dritë mbi vrasjen e Zoran Ashanin, të kryer dje në Mojkovac, shkruajnë mediat e Podgoricës.

“Në këtë rast të veçantë, informacioni i mbledhur tregon qëllimin e anëtarëve të grupeve të organizuara kriminale, kryesisht anëtarëve të grupit të organizuar kriminal Kavaç dhe një prej drejtuesve të saj, Sllobodal Kashqelan, për të ndërmarrë aktivitete që synojnë kryerjen e krimit të rëndë dhe të organizuar si reagim ndaj privimit të tyre nga liria dhe ndjekja penale, duke rrezikuar jetën e zëvendëskryeministrit të Malit të Zi, Z. Dritan Abazoviq”, njoftoi Ministria e Brendshme malazeze, raporton rtcg.

Siç thuhet më tej, duke pasur parasysh rëndësinë e veprimtarive të realizuara më parë, dhe të vetëdijshëm për faktin se anëtarët e grupit të përmendur kriminal janë pjesë e strukturave më të gjera rajonale, me lidhje shumë të forta në nivelin transnacional, tipari kryesor i të cilave është kryerja e krimeve më të rënda, çdo veprimtari që synon rrezikimin e integritetit fizik të zyrtarëve të lartë të shtetit do të destabilizonte situatën e favorshme, por shumë komplekse të sigurisë.

Tutje, theksohet se pa vonesa të mëtejshme, në bashkëpunim me institucionet e tjera shtetërore, kryesisht masa dhe veprime shtesë u morën për të mbrojtur sigurinë e Abazoviqit. Masa dhe veprime shtesë janë ndërmarrë me qëllim të konfirmimit të informacioneve në fjalë dhe sigurimin e provave që do të çonin në ndjekjen penale të personave të përfshirë në aktivitetet në fjalë.

“Këto zbulime tregojnë vetëm vendosmërinë e anëtarëve të grupeve të organizuara kriminale që të përpiqen të ruajnë “pasurinë e tyre kriminale” dhe ndikimin në tregun kriminal me çdo kusht, dhe se raste identike ose të ngjashme, në të cilat shënjestër ishin zyrtarë të lartë të sigurisë ose zyrtarë të lartë të qeverisë. Ne nuk jemi “të panjohur” për malazezët dhe strukturat kriminale rajonale të lidhura me të. Ne vërejmë se, si në aktivitetet e fundit ashtu edhe në aktivitetet gjatë periudhës së mëparshme, ne kemi treguar se kemi guxim personal dhe profesional, për të përmbushur plotësisht sfidat moderne të sigurisë dhe me anëtarët e grupeve të organizuara kriminale, dhe se përkundër të gjitha “përpjekjeve” të tyre vazhdojnë të jenë në qendër të vëmendjes së vazhdueshme të organeve të sektorit të inteligjencës dhe sigurisë”, njoftoi ministria.