Zgjedhjet e 25 prillit/ Kisha Ortodokse: Të zgjedhim njerëz të cilët janë të pastër!

Kisha Ortodokse ka dalë me një mesazh për zgjedhjet e 25 prillit. Sipas Kishës qytetarët duhet të zgjedhin persona të pastër, që ata t’i përfaqësojnë.

“Dua që të rikujtoj edhe njëherë tjetër mendimin tonë si Kishë Ortodokse. E kemi theksuar që në vitin e parë se Kisha jonë nuk merret me Partitë Politike dhe as nuk përzihet në çështjet politike që ka vendi.

Ky është parimi i parë që ne si Kishë kemi ndjekur.

Por ka dhe një parim të dytë që është mjaft i rëndësishëm – ne, të Krishterët Ortodokse, si qytetarë të këtij vendi – duhet të jemi të përgjegjshëm dhe kemi detyrimin për të votuar. Nuk mund të themi jemi indiferentë dhe nuk merremi me çështje të tilla si këto.

Mënyra se si zgjedhim – kriteri ynë është mjaft i rëndësishëm – zgjedhim njerëz të cilët janë të pastër, që nuk vënë më parë “Unin” e tyre dhe më pas vijmë “Ne” dhe kanë aftësinë për ta çuar vendin aty ku është përparimi, kuptimi i ndërsjellë dhe ecja përpara.

Dhe e përsëris – E drejta për të votuar është një detyrim mjaft i rëndësishëm që kemi ne”