Nord Stream 2 i rëndësishëm për Gjermaninë dhe duhet të kompletohet, thotë bashkë-drejtuesi i AfD

Partia e krahut të djathtë Alternativa për Gjermaninë (AfD) dëshiron që tubacioni i gazit natyror Nord Stream 2 të përfundojë në mënyrë që të mund të forcojë sigurinë e energjisë gjermane, i tha Sputnik bashkëkryetari i partisë Tino Chrupalla.

AfD vazhdon të mbështesë ndërtimin e Nord Stream 2, kryesisht për hir të sigurisë kombëtare të energjisë ", tha ai.

Chrupalla argumentoi se gazi natyror rus ishte shumë i rëndësishëm për Gjermaninë dhe reciprokisht i dobishëm për të dy vendet. Ai tha se Gjermania duhet të ketë shumë partnerë biznesi.

Gazsjellësi do të transportojë 55 miliardë metra kub gaz rus në Gjermani përtej Detit Baltik, duke anashkaluar Ukrainën dhe Poloninë. Shtetet e Bashkuara kanë kërcënuar sanksione kundër kompanive të përfshira në ndërtimin e saj, në një përpjekje për të rritur shitjet e tyre të LNG-së në tregun fitimprurës të BE-së.