Papa Françesku bën thirrje për dhënien fund të luftimeve në Izrael dhe Gaza

Papa Françesku bëri thirrje të dielën për t'i dhënë fund konfliktit në Izrael dhe Gaza, duke thënë se vdekjet e kaq shumë njerëzve të pafajshëm ditët e fundit, përfshirë fëmijët, ishin të papranueshme.

"Unë apeloj për qetësi dhe ata që janë përgjegjës t'i japin fund përdorimit të armëve dhe të drejtohen në rrugën e paqes", tha ai në një fjalim të përjavshëm për besimtarët e mbledhur në Sheshin e Shën Pjetrit.

"Shumë njerëz të pafajshëm kanë vdekur, mes tyre ka edhe fëmijë. Kjo është e tmerrshme. E papranueshme. Vdekja e tyre është një shenjë se njerëzit nuk duan të ndërtojnë një të ardhme, por po e shkatërrojnë atë...Pyes veten se ku mund të çojë urrejtja dhe hakmarrja?", tha Papa.