Takimi Minisitrja Xhaçka- Mons. Frendo: Lidhjet e Vatikanit me shqiptarët janë shpirtërore dhe frymëzuese!

Lidhjet e Shqipërisë me Selinë e Shenjtë janë të rëndësishme dhe shkojnë përtej marrëdhënieve institucionale pasi ato janë shpirtërore dhe frymëzuese për shqiptarët, ka thënë Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka në një takim me Kryepeshkopin Metropolitane të Tiranës dhe Durrësit, Shenjtërinë e Tij Mons. Geroge Frendo.

Ministrja Xhaçka, siç tha të hënën një deklaratë e lëshuar nga zyra e shtypit e ministrisë së jashtme, vlerësoi rolin e Selisë së Shenjtë dhe Kishës për iniciativat dhe zbatimin e projekteve të ndryshme gjatë periudhës së tranzicionit në Shqipëri, ndërsa shprehu vullnetin për të krijuar mundësi të mëtejshme për shkëmbimin e përvojave në fushën e restaurimit dhe konservimit të trashëgimisë kulturore dhe vendeve fetare.

Sipas saj, bashkëpunimi dhe dialogu i frytshëm i autoriteteve shqiptare me komunitetet fetare dhe komunitetin katolik po i shërbejnë kohezionit midis institucioneve laike dhe fetare dhe komunitetit.

"Marrëdhëniet e Shqipërisë me Vatikanin janë të rëndësishme dhe shkojnë përtej marrëdhënieve institucionale pasi ato janë shpirtërore dhe frymëzuese për shqiptarët. Siç theksoi Papa Françesku gjatë vizitës së tij në 2014, Shqipëria është një vend i vëllazërisë fetare. Bashkëjetesa harmonike midis feve të ndryshme është një trashëgimi historike. Në lidhur me këtë, vendi ynë shërben si një model unik i harmonisë ndërfetare, të cilën ne punojmë në mënyrë aktive për ta ruajtur dhe promovuar ", tha diplomatja e lartë e Tiranës në takimin me Kryepeshkopin Metropolitan  të Tiranës dhe Durrësit, Shenjtërinë e Tij Mons, George Frendo.

/argumentum.al