Marina e SH.BA hedh poshtë raportet e medias se shkatërruesit USS Ross po lundron Drejt Krimesë

Marina e SH.B.A.-së të Mërkurën mohoi raportet e medias që sugjerojnë se shkatërruesi me raketa të drejtuara USS Ross i vendosur në Detin e Zi për stërvitjet e Detit Breeze-2021 të NATO-s po shkon drejt Krimesë.

"Pavarësisht raporteve të fundit, @USNavy #USSRoss që prej 30 minutash më parë dhe për të ardhmen e parashikueshme është në portin # Odesa, #Ukrainë për të mbështetur # UshtriminSeaBreeze", tha llogaria zyrtare në Twitter e stërvitjes e udhëhequr nga Flota e Gjashtë e SHBA.

Më herët gjatë ditës, organet e medias raportuan, duke cituar faqet e internetit të ndjekjes së anijeve, se shkatërruesi amerikan po lundronte drejt gadishullit.

Javën e kaluar, shkatërruesi i Mbretërisë së Bashkuar HMS Defender hyri në ujërat territoriale të Rusisë pranë Kepit Fiolent në Krime, duke nxitur Marinën Ruse të qëllonte me të shtëna paralajmëruese për të devijuar anijen. Londra mohoi që të shtënat të mos ishin qëlluar fare, edhe pse shërbimi i sigurimit i Rusisë, FSB, lëshoi ​​një pamje video të takimit, duke konfirmuar rrëfimin e Moskës për ngjarjet.

Një korrespondent i BBC-së i cili ishte në bordin e anijes britanike në kohën e incidentit gjithashtu tha se ai pa mbi 20 aeroplanë sipër dhe dy anije ruse të rojes bregdetare  Defender si  hije.