Rusia thotë se projekti i Perëndimit në Kosovë ‘ka Dështuar’

Zëdhënësja e  ministrisë së jashtme ruse Maria Zakharova i ka thënë tabloidit serb Kurir se "projekti i Perëndimit në Kosovë ka dështuar pavarësisht shumave të mëdha parash të derdhura në të dhe mbështetjes mediatike-politike".

"Eshtë një dështim i plotë," shtoi ajo. “Më kujtohet se si 10 vjet më parë CNN transmetoi një reklamë që thoshte se‘ Kosova është një vend i mundësive. ’Dhe tani Kosova nuk është shtet dhe nuk ka mundësi atje. Përkundrazi, në këtë periudhë, Kosova është kthyer në një problem të kontinentit Evropian, ”tha Zakharova.

Ajo vazhdoi të akuzojë Kosovën si një "vrimë e zezë e Evropës, ku krimi i organizuar dhe korrupsioni po përparojnë, ku ndodhen qelitë e rekrutimit terrorist dhe ekstremist, ku nxitet atmosfera e urrejtjes dhe intolerancës kombëtare dhe fetare, dhe ideologjia e justifikimit imponohet pastrimi etnik masiv i popullatës joshqiptare. ”

Zakharova fajësoi gjithashtu autoritetet e Kosovës për refuzimin e zbatimit të marrëveshjeve të arritura me Serbinë gjatë dialogut të lehtësuar nga BE, përkatësisht marrëveshjen për krijimin e shoqatës së komunave me shumicë serbe. / EURACTIV

/argumentum.al