Drejtpërdrejt nga Teatri Antik i Epidaurit, komedia "Bretkosat" e Aristofanit!

Ndërsa bota është ende duke u rimëkëmbur nga pandemia dhe duke eksploruar mënyra të reja për të ndezur përsëri teatrin në epokën COVID-19, Festivali Epidaurus i Athinës fton audiencat ndërkombëtare në teatrin më të bukur të botës antike për një transmetim të drejtpërdrejtë të kryeveprës komike të Aristofanit Bretkosat, nga regjisori i mirënjohur Argyro Chioti në debutimin e saj në Teatrin Antik të Epidaurusit. Shfaqja përfshin një kast të yjeve të aktorëve të njohur të teatrit grek dhe një shfaqje muzikore jashtëzakonisht origjinale.

Ne vijim të transmetimit të suksesshëm të drejtpërdrejtë të shfaqjes teatrale të Eskilit "Persët", e cila u ndoq vitin e kaluar nga më shumë se 100.000 spektatorë në të gjithë botën,  Festivali i Epidaurit dhe Athinës i jep këtë vit publikut ndërkombëtar mundësinë për të parë drejtpërdrejt nga Teatri Antik të Epidaurit, shfaqjen "Bretkosat", një nga kryeveprat e komikut grek Aristofanit,  i cili është cilësuar si babai i komedisë antike.

Shfaqja është përgatitur nën regjinë e Argyro Chioti dhe do të interpretohet nga aktorë të njohur të teatrit grek.

Shfaqja "Bretkosat", në live streaming, do të jetë  e aksesueshme për publikun jashtë Greqisë, nesër, e shtunë, 10 Korrik, në 20:00 sipas ores lokale të Shqipërisë, me titra anglisht, përmes https://www.livefromepidaurus.gr/

Video traileri:

 

© Argumentum