Forumi Rus i Shëndetit Shfaq Mjetin e Diagnostikimit të Teknologjisë së Lartë COVID-19 duke përdorur Analizën e Gazit

Kompania ruse ScientificCoin tha të martën se prezantoi pajisjen e saj të teknologjisë së lartë për analizimin e gazit për diagnostikimin e sëmundjeve të transmetueshme, përfshirë COVID-19, në një konferencë kombëtare shëndetësore në Moskë.

"Shëndeti i Kombit si Fondacioni për një Rusi të Lulëzuar" u mbajt në Moskë nga 13 korrik deri më 15 korrik për të shfaqur qasje të ndryshme të reja për parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve ngjitëse dhe jo-ngjitëse.

"Një nga çështjet qendrore të forumit ishte parandalimi i sëmundjeve ngjitëse, posaçërisht futja e pajisjeve më të përparuara në industrinë e kujdesit shëndetësor për kontrollimin e përhapjes së sëmundjeve ngjitëse. Kabina e Rajonit Novosibirsk paraqiti pajisjen e analizimit të gazit të teknologjisë së lartë HEALTHMONITOR, zhvilluar për diagnostifikimin joinvaziv të shëndetit të një personi, "tha kompania në një deklaratë.

Gjatë forumit tre-ditor, afërsisht 100 njerëz u testuan nga pajisja, e cila tërhoqi gjithashtu vëmendjen nga Gennadii Onishсhenko, ish-Kryeinspektor Sanitar Rus dhe aktualisht një ligjvënës i dhomës së ulët, i cili vuri në dukje potencialin e tij për të bërë diagnozat fillestare.

Pajisja HEALTHMONITOR është zhvilluar nga ScientificCoin dhe Dega Siberiane e Akademisë Ruse të Shkencave. Ai përdor analizën spektrale të frymëmarrjes njerëzore për të zbuluar të ashtuquajturat përbërje organike të paqëndrueshme nga proceset metabolike në trupin e njeriut në ajrin e nxjerrë. Nëse analizohen, këto përbërje mund të japin pasqyrë në procesin biokimik të trupit të njeriut, i cili mund të përdoret për diagnozën mjekësore. Pajisja përdor rrjete nervore për të izoluar elementë në spektrin e frymëmarrjes së një personi që do të tregonte nëse ata janë të sëmurë apo jo.

Në këtë fazë, pajisja mund të diagnostikojë gjendje mjekësore si COVID-19, diabet, astmë, gastrit, inflamacion të mushkërive, si dhe të kryejë diagnostifikim sportiv dhe analiza metabolike./ Argumentum.al