Laboratori rus Kaspersky zbulon një sistem të ri për njohjen e objekteve duke përdorur imazhe nga dronët

Kompania kryesore ruse e sigurisë kibernetike dhe anti-virus Kaspersky Lab zbuloi në 26 korrik një sistem të ri, të quajtur Kaspersky Neural Networks, i aftë të njohë objektet në imazhet e transmetuara nga dronët dhe njëkohësisht të përpunojë të dhëna nga disa dronë në kohë reale.

"Laboratori Kaspersky paraqet zhvillimin e tij të ri - sistemin analitik të emergjencave të Kaspersky Neural Networks. Zgjidhja do të jetë e dobishme në rast fatkeqësish natyrore, në ngjarje masive me një turmë të madhe njerëzish, në qendra të mëdha urbane me trafik të vështirë në rrugë. Analiza e të dhënave nga një dron zhvillohet në kohë reale, duke përdorur rrjete nervore, "tha firma në një njoftim për shtyp.

Si pjesë e një partneriteti me prodhuesin rus të avionëve Albatros, zgjidhja Kaspersky Neural Networks tashmë është instaluar në avionët pa pilot Albatros M5 dhe quadcopterin industrial Albatross D1, tha kompania.

"Sistemi është unik, pasi mund të përpunojë të dhëna nga disa dronë në ajër në kohë reale dhe t'i demonstrojë ato në një ndërfaqe të vetme në internet për operatorë të shumtë. Kjo ju lejon të rrisni ndjeshëm shpejtësinë e reagimit ndaj një incidenti," tha Kaspersky Lab .

Zhvillimi është vendosur të "njohë dhe klasifikojë sipas grupeve njerëz, shtëpi, makina, kafshë dhe objekte të tjera" dhe mund të përdoret në operacionet e kërkimit në zona të vështira për t'u arritur, si dhe për të vlerësuar dëmet në raste urgjente me përdorimin e ajrit imazhet dhe analizojnë të dhënat e nevojshme për kryerjen e aktiviteteve gjeodezike dhe hartografike, shtoi njoftimi për shtyp.