Lobim për Pavarësinë e Kosovës nga Turqia/ Vuçiç i përgjigjet Erdoganit: Kjo nuk është tokë turke dhe nuk i përket Turqisë

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë të mërkurën se do të bisedojë me presidentin turk, Recep Tayyip Erdogan, lidhur me paralajmërmin e këtij të fundit rreth lobimit për njohje të reja për shtetësinë e Kosovës.

"Erdogan është me të vërtetë një politikan i madh dhe Turqia është një fuqi e madhe ... Unë do të përpiqem të flas me të dhe Grekët," tha Aleksandar Vuçiq dhe kujtoi rëndësinë e marrëveshjes së Uashingtonit.

Deri më 1 shtator e kemi për detyrim që të përmbahemi nga lobimi, por nëse ata fillojnë para kësaj periudhe…ne duhet të mbrohemi", shtoi Vuçiç.

"Turqia është një vend i madh i fuqishëm, Erdogan është një udhëheqës i madh, unë jam i vogël dhe i papërfillshëm dhe Serbia është më pak e rëndësishme, por nuk është aq e vogël sa nuk do të përpiqej të kundërshtonte, sepse ne po mbrojmë tonën. dhe nuk i përkisnin Turqisë, as nuk do të ketë. Ne duhet të mbrohemi ", tha Vuçiç.

Ai shtoi se beson se Erdogan do të zbusë qëndrimin e tij, por nëse nuk e bën këtë, Serbia do të luftojë. "Ne nuk kemi asnjë alternativë. Ne do të mbrojmë njerëzit në Kosovë dhe Metohi, por ju gjithashtu do të shihni se ne nuk jemi aq të vegjël," tha Vuçiç gjatë një vizite në Manastirin Mansija në zonën perëndimore të Serbisë.

Kjo nuk është turke dhe nuk i përkiste Turqisë, as nuk do të jetë. Ne duhet të mbrohemi ", tha Vuçiç./ Argumentum.al