Ulet avioni i parë në aeroportin e Kukësit, 67 pasagjerë vijnë nga Zvicra! Rama: Hapet porta e dytë e qiellit të Shqipërisë

67 pasagjerë nga Zyrihu janë ulur ditën e sotme me avionin e parë zyrtar në aeroportin Ndërkombëtar të Kukësit, 'Zayed, Flatrat e Veriut'. Fluturimi i parë nga Zurihu për në Kukës u krye nga kompania ajrore zvicerane ‘Helvetic Airlines’. Bileta me gjithë taksa nga Zyrihu në Kukës për fluturimi e parë ka kushtuar 99 euro dhe nga Kukësi drejt Zyrihut do të kushtojë 69 franga zviceriane. 

Aeroporti “Zayed, Flatrat e Veriut” dhe inaugurua me 18 prill të këtij viti pas uljes në pistë të emigrantëve nga Londra. Ndërkohë që më herët është njoftuar se fluturimet normale nga ky aeroport do të nisni në 15 korrik.

Aeroporti Ndërkombëtar i Kukësit 'Zayed-Flatrat e Veriut' ka një përparim prej 2,2 kilometrash dhe kullën e tij të vëzhgimit, ndërsa nuk është në gjendje të ndodhë, është në 3 metra aeroplani, ndërsa brenda një ore, 4 avionë mund të nisen . Terminali për një faqe prej 3500 m2, ka 2 porta hyrëse dhe brenda saj gjithashtu një zonë tjetër për mbrojtjen e luftës së Kosovës, dhe cila është edhe pikenisja e aeroportit, si dhurata e Emirateve të Bashkuara për ndihmën e refugjatëve.