Papa Françesku bën thirrje për dialog në Afganistan

Papa Françesku ka bërë thirrje për dialog për t’i dhënë fund konfliktit në Afganistan, në mënyrë që njerëzit e tij të mund të jetojnë në paqe, siguri dhe respekt reciprok.

"Unë bashkohem me shqetësimin unanim për situatën në Afganistan. Unë ju kërkoj që të luteni së bashku me mua për Zotin e paqes në mënyrë që të përfundojë britma e armëve dhe të gjenden zgjidhje rreth një tryeze dialogu, "u tha ai pelegrinëve dhe turistëve në Sheshin e Shën Pjetrit.

"Vetëm në këtë mënyrë popullsia martire e atij vendi - burra, gra, të moshuar dhe fëmijë - mund të kthehen në shtëpitë e tyre dhe të jetojnë në paqe dhe siguri në respekt të plotë reciprok," tha ai.