Përfundojnë evakuimet/ Trupat e fundit amerikane largohen nga Afganistani

Gjenerali i Shteteve të Bashkuara Frank McKenzie, kreu i Komandës Qendrore të SHBA, njoftoi përfundimin e tërheqjes së trupave amerikane gjatë një konferencë për shtyp.

"C-17 i fundit u ngrit nga Aeroporti Ndërkombëtar Hamid Karzai më 30 gusht, këtë pasdite, në 3:29 pasdite me kohën e bregut lindor (19:29 GMT) dhe avioni i fundit me njerëz tani po pastron hapësirën ajrore mbi Afganistanin," tha gjenerali Kenneth McKenzie , U tha gazetarëve Komandanti i Komandës Qendrore të SHBA.

"Tërheqja e sotme nënkupton si fundin e komponentit ushtarak të evakuimit, por edhe fundin e misionit gati 20-vjeçar që filloi në Afganistan menjëherë pas 11 shtatorit 2001."