Refugjatët afganë/ Ish-ministri socialist: Shqipëria do të ketë nevojë për njerëz të arsimuar nga vende të tjera

Ish -ministri socialist i Ekonomisë dhe Financave, Arben Malaj e shikon pozitivisht ardhjen e afganëve në Shqipëri duke folur në një emission në News 24. Për Malajn, Shqipëria do të ketë nevojë për njerëz të arsimuar nga vende të tjera dhe thekson se afganët që po vijnë në këtë vend të Ballkanit janë mirë të arsimuar dhe të trajnuar .

"Një vendim shumë i mirë, në përputhje me vlerat mikpritëse të shqiptarëve. Njerëzit mbështesin kur nuk kundërshtojnë një vendim. Eshtë në kulturën tonë," tha Malaj duke kundërshtuar të gjithë ata shqiptarë që mendojnë se njerëzit duhet të pyeten për vendime të tilla që prekin çështje të ndjeshme të këtij vendi ballkanik.

Malaj ka qenë një kundërshtar i fortë i kryeministrit Edi Rama, por ai me sa duket ka ndryshuar zemër duke parë në veprimet e kryeministrit vendime ‘të mençura’ në dobi të popullit shqiptar.

Malaj ka qenë një yll në rritje në hierarkinë e PS por u anatemua nga Rama.

"Shqipëria do të ketë nevojë për njerëz të arsimuar nga vende të tjera. Niveli i arsimimit të tyre do të përcaktohet nga kërkesat," tha Malaj për News24.

Sipas tij, ardhja e afganëve mund të ketë një ndikim pozitiv në biznes, krijimin e vendeve të reja të punës ose të garantojë që ata nuk do të zënë vendet që mendojnë shqiptarët.

"Ato mund të kenë një ndikim pozitiv në anën e biznesit. Ata mund të krijojnë më shumë vende pune," tha Malaj. Përveç kësaj, sipas ish -ministrit, afganët në Shqipëri nuk paraqesin asnjë kërcënim ose, për më tepër, rrezik për sigurinë kombëtare.

Ish -ligjvënësi i PS -së nuk thotë asnjë fjalë për realitetin e hidhur kur Shqipëria po zbrazet pasi mijëra të rinj, shumica e të cilëve diplomohen në fusha të ndryshme, nuk gjejnë vende pune në vendin e tyre dhe janë degdisur në vende të ndryshme evropiane./ argumentum.al