Moska pret përgjigjen e SHBA në lidhje me ndërhyrjen në punët e brendshme të Rusisë, thotë Lavrov

Moska është duke pritur një përgjigje nga Uashingtoni në lidhje me ndërhyrjen e saj në punët e brendshme të Rusisë, tha Ministri i Jashtëm Sergei Lavrov më 15 shtator, duke vënë në dukje se faktet për të vërtetuar pretendimet, të cilat kohët e fundit iu komunikuan ambasadorit amerikan, ishin mjaft serioze.

"Të dhënat iu dhanë atij, kjo është mjaft serioze. Kjo është e gjitha. Ne po presim një përgjigje nga kolegët tanë amerikanë se pse po ndodh kjo ... Unë nuk do të hyj në detaje në lidhje me këto fakte. Faktet kishin të bënin me refuzimin të një numri platformash perëndimore të internetit për të hequr përmbajtjen e ndaluar ... Fakte specifike iu dhanë ambasadorit amerikan. Ai e pranoi këtë dokument si informacion që premtoi të verifikonte. Por ai tha se ata nuk kishin prova që dikush po shkel ligjin rus " , U tha Lavrov gazetarëve.

NATO refuzon të mbajë dialog ushtarak me Rusinë

Rusia është e gatshme të mbajë një dialog me NATO -n, ai që duhet të jetë profesional, jo histerik, por aleanca vazhdon të refuzojë plotësisht negociatat ushtarake, shtoi Lavrov.

"Në përgjithësi, ata refuzojnë plotësisht të zhvillojnë një dialog ushtarak, i cili u pezullua si i ashtuquajtur dënim pas ngjarjeve në Ukrainë dhe Krime. Ne jemi gati të negociojmë, por vetëm profesionalisht, pa këtë ton emocional dhe gjysmë histerik". Lavrov u tha gazetarëve raporton sputniknews

Lavrov beson se sulmet në Nord Stream 2 do të vazhdojnë

Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov gjithashtu shprehu besimin se kundërshtarët e Nord Stream 2 të përfunduar tani nuk do të ndalojnë sulmet e tyre.

"Unë nuk kam asnjë dyshim se përpjekjet për të sulmuar këtë tubacion do të vazhdojnë. Dhe megjithëse kundërshtohet me zell nga pakica, por ky pakicë është agresiv - janë kryesisht vendet baltike, Polonia për arsye të dukshme dhe disa vende të tjera të BE -së, që thjesht udhëhiqen nga motivet e tyre anti-ruse ”, u tha Lavrov gazetarëve.

/Argumentum.al