Moska: SHBA nuk arriti të diskreditojë sistemin elektoral të Rusisë

Shtetet e Bashkuara nuk kanë arritur të diskreditojnë sistemin elektoral të Rusisë pavarësisht nga të gjitha sulmet kibernetike dhe ndërhyrjet në vota, tha të martën zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse, Maria Zakharova.

"Përkundër numrit të pashembullt të sulmeve kibernetike në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve Ruse [KQZ], gjysma e të cilave u regjistruan nga territori i Shteteve të Bashkuara, dhe megjithë ndërhyrjen e hapur të platformave të internetit të SHBA në përgatitjet për zgjedhjet, armiqtë tanë nuk arritën të diskreditojnë sistemin elektoral rus dhe ata kurrë nuk do të arrijnë ta bëjnë atë, "tha Zakharova në një konferencë.

Rusia mbajti zgjedhjet legjislative më 17-19 shtator. Duma e Shtetit zgjidhet për një mandat pesë-vjeçar sipas një sistemi zgjedhor të përzier-225 ligjvënës zgjidhen në listat e partive, dhe 225 të tjerë në zonat zgjedhore me një mandat në një raund.
Sipas rezultateve zyrtare, pesë parti kanë arritur të hyjnë në parlamentin rus, këto janë Rusia e Bashkuar, Partia Komuniste, Rusia e Drejtë, Liberal Demokratët dhe Njerëzit e Ri

Partia e Rusisë së Bashkuar ka fituar zgjedhjet për Dumën Shtetërore (dhoma e ulët e parlamentit), duke fituar 49.83 përqind të votave. Partia Komuniste vjen e dyta me 18.93 përqind, Partia Liberal Demokratike është në vendin e tretë me 7.55 përqind. Një Rusi e Drejt - partia për të Vërtetën siguroi 7.46 përqind, dhe Njerëzit e Ri morën 5.32 përqind.Sputniknews