"Ngjarjet në Cetinje humbje për Malin e Zi"

Ngjarjet e djeshme në Cetinje janë një humbje për Malin e Zi, tha kreu i Këshillit të Mediave për Vetë-Rregullim, Ranko Vujovic. Në programin e mëngjesit të Televizionit të Malit të Zi (TVCG), ai vuri në dukje se ndihej sikur kishim shkuar 150 vjet mbrapa dhe se shoqëria po merrej me kurorëzimin e metropolit. Ai vlerësoi se pothuajse të gjitha mediat malazeze raportuan objektivisht për ngjarjet gjatë fundjavës.

"Gjithçka la një përshtypje të dhimbshme se humbja e të gjithëve ne është se kisha është bërë tema jonë kryesore, për të vënë në plan të parë se kisha pothuajse përcakton jetën e përditshme dhe se ajo në masë të madhe përcaktoi përbërjen e qeverisë së re dhe ka një ndikim mbi qeverinë e re. se është një humbje për Malin e Zi, dhe kam një ndjenjë se jemi kthyer 150 vjet mbrapa dhe po merremi me fronizimin e metropolitane ", tha Vujović.

Ai vlerësoi se e gjithë kjo është një vazhdim i shkatërrimit të shoqërisë malazeze, i cili ka vazhduar, siç ka deklaruar, për dy vjet.

"Unë nuk e shoh fundin e gjithë kësaj. Eshtë shkatërruese që bashkësia ndërkombëtare nuk i sheh këto prirje regresive, askush nuk i përmend më negociatat me BE -në, sikur të jetë një histori e përfunduar, ne kemi mbetur në Mal të Zi me të gjitha mjerim dhe probleme, "tha kreu i Mediave. këshilla vetë-rregulluese për TVCG.

Cetinje dhe Cetinjali, siç tha ai, ishin ata që mbrojtën fytyrën e Malit të Zi në fillim të viteve '90.

"Ata kanë çdo të drejtë të mbrojnë Cestinjen dhe unë i përgëzoj ata që kanë qenë në gjendje t'i arrijnë ato qëllime në një farë mase."

Vujović tha se ne duhet të merremi me gjëra thelbësore, dhe jo gjëra që e distancojnë Malin e Zi nga qëllimet e viteve të kaluara.

Kur u pyet nëse mund të kishte qenë ndryshe dje, Vujovic u përgjigj:

"Gjërat nga e djeshmja nuk duhet të jenë të rëndësishme për kishën, ato duhet të përhapin dashuri dhe të mos vijnë në manastir nën tuba të gjatë. Kjo tregon se politika qëndron pas kësaj, se qëllimet politike janë në pikëpyetje."

Ai gjithashtu theksoi se karakteri i asaj kishe në Mal të Zi ka ndryshuar ndjeshëm.

"Unë mendoj se Amfilohije e kuptoi karakterin e shoqërisë malazeze shumë më mirë. Nëse pas vdekjes së Amfilohije, e cila e quajti atë kishë ortodokse, ju tani ekskluzivisht këmbëngulni që ajo është një kishë serbe, ju automatikisht ngushtoni hapësirën e aktiviteteve të asaj kishe,"  shtoi Vujovic

/RTCG- argumentum.al